Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deense royals naar de kerk met Pasen

5 april 2021 · Leestijd 2 min

De Deense koningin Margrethe heeft op eerste paasdag traditioneel de hoogmis in de kathedraal van Aarhus bijgewoond. Het Deense koningshuis deelde een aantal foto's van het kerkbezoek. Ook haar zoon prins Joachim bezocht in Frankrijk een kerk.

Vanwege de huidige beperkingen rondom het coronavirus duurde de dienst slechts een half uur. Bovendien was er geen communie of gezang. Al is de 80-jarige Margrethe overigens wel al gevaccineerd tegen het coronavirus. 

De vorstin werd bij haar kerkbezoek gefotografeerd met een bontjas aan. Veel Denen hebben verontwaardigd gereageerd op de foto's. Het dragen van bont stuitte veel volgers op sociale media tegen de borst.

Lees verder onder de foto's.

De koningin schilderde vorige week al paaseieren met het gezin van kroonprins Frederik en zijn vrouw kroonprinses Mary, dat op bezoek was gekomen op het Marselisborg Slot in Aarhus. Daar brengt Margrethe traditiegetrouw de paasdagen door.

Pasen vanuit Parijs

Joachim_kerk.jpg

De zoon van koningin Margrethe prins Joachim ging met zijn vrouw prinses Marie en kinderen Henrik en Athena naar de kerk in Parijs. "Vrolijk Pasen hier vanuit Parijs, waar we vandaag naar de dienst zijn geweest in de Deense kerk Frederikskirken", schrijft Joachim bij de foto die het Deense hof deelde op Facebook.

Foto's: Det Danske Kongehus

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--