Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deense royals spelen ijshockey met stokken en zonder schaatsen

18 februari 2021 · Leestijd 2 min

Terwijl in Nederland de lente al voor de deur staat, is Denemarken nog met sneeuw bedekt en daar genieten de Deense royals zichtbaar van. Op het Instagramaccount van het koningshuis delen de kroonprins en -prinses hoe de kinderen een bevroren vijver klaarmaken voor een alternatief potje ijshockey, zonder schaatsen.

"Sneeuw en ijs stimuleren de vindingrijkheid en een bevroren vijver veranderde in een ijshockeybaan", schrijven Frederik en Mary. Op een eerste video is te zien hoe hun vier kinderen het ijs met schoffel, stok, handen en voeten sneeuwvrij maken.

"Na voorbereiding werd het een alternatieve ijshockeywedstrijd: zonder schaatsen en met stokken als sticks en een oude platte voetbal als puck", schrijft het paar. Een schoongeveegde vijver is op een tweede video te zien, met aan twee kanten de doeltjes afgebakend door het weggeschoven sneeuw. Het winterse plaatje is compleet met sneeuw dat voor de camera naar beneden valt, een hond die ook graag wil ijshockeyen en de enthousiaste aanmoedigingen van de ouders langs de kant.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--