Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Voor het eerst: prinses Delphine bij Nationale Feestdag

12 juli 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Delphine viert samen met de Belgische koninklijke familie op 21 juli de Nationale Feestdag mee. De halfzus van koning Filip voegt zich volgens het paleis later op de dag bij de plechtigheid op het Paleizenplein in Brussel.

De dag begint in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal in Brussel, waar naast Filip en zijn vrouw Mathilde ook zijn zus prinses Astrid en haar man prins Lorenz en Filips broer prins Laurent bij aanwezig zullen zijn. Aansluitend gaat het gezelschap door naar de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt en de Sint-Waltrudiskerk in Bergen.

In de namiddag krijgen zij tijdens de plechtigheid op het Paleizenplein in Brussel gezelschap van prinses Delphine en haar man Jim O'Hare. Delphine werd eind vorig jaar na lang gesteggel eindelijk officieel erkend als dochter van Filips vader, koning Albert. 

Het jaarlijkse defilé wordt dit keer ook bijzonder omdat kroonprinses Elisabeth (19) haar opwachting zal maken. Zij zal met haar medestudenten van de Koninklijke Militaire School marcheren voor de koning.

Filip en Mathilde ronden de Nationale Feestdag samen af met een bezoek aan Farra Clerlande in Ottignies, een residentie voor volwassenen met een ernstige of zware mentale beperking. Daarnaast gaan zij ook nog naar het Nationaal MS Centrum in Melsbroek.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--