Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Denen kunnen jarige Margrethe ook digitaal tekeningen sturen

15 april 2020 · Leestijd 2 min

Bewegingsbeperkingen vanwege de coronacrisis vragen om creatieve oplossingen voor oude gebruiken. Het Deense hof heeft dinsdag een digitaal felicitieregister geopend voor de verjaardag van koningin Margrethe. Die viert donderdag haar tachtigste verjaardag - zonder de geplande publieke feestelijkheden vanwege de crisis.

Normaal gesproken konden de Denen voor hun felicitaties terecht om de hoek van het paleis Amalienborg, waar boeken klaar liggen om te tekenen en waar kinderen tekeningen en ander knutselwerk mochten inleveren. Dat is nu helemaal anders: alles gaat via het internet. Op de website van het koningshuis kunnen felicitaties - van maximaal 6000 tekens - worden achtergelaten, maar ook tekeningen of foto's worden toegevoegd.

Het hof wil de mooiste bijdragen de komende dagen graag delen met het grote publiek en zal dat na verkregen toestemming van de makers doen op de sociale media van het koningshuis. De koningin had eerder al laten weten geen bloemen te willen voor haar verjaardag. Die zouden naar ouderen moeten gaan die geen of nauwelijks bezoek krijgen, aldus Margrethe.

Helemaal stilletjes gaat de verjaardag overigens niet voorbij. Inmiddels hebben zich 181.000 Denen aangemeld op de Facebook-pagina van het initiatief 'Denemarken zingt voor de koningin'. Het is de bedoeling om donderdag om 12 uur in heel Denemarken uit het raam, het balkon, de tuin of waar dan ook spontaan in gezang uit te barsten voor de jarige. Het tijdstip is niet toevallig: normaal gesproken verschijnt de koningin op dat moment met haar familie op het balkon van paleis Amalienborg om te worden toegezongen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--