Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Depressie van Harry inspiratie voor nieuwe serie

18 september 2019 · Leestijd 2 min

Prins Harry en Oprah Winfrey leggen de laatste hand aan hun nieuwe documentaireserie over geestelijke gezondheid. De hertog van Sussex hoopt dat de reeks, die volgend jaar op de nieuwe streamingdienst van Apple verschijnt, impact zal hebben op de kijkers.

Harry besteedt al jaren aandacht aan het onderwerp en was zelf ook openhartig over zijn eigen worstelingen na het overlijden van zijn moeder Diana. In een podcast van de Daily Telegraph vertelde hij twee jaar geleden onder meer dat hij kampte met een depressie. Dat inspireerde hem tot het maken van de serie met de talkshowkoningin, vertelt hij nu. "Toen ik in jullie podcast kwam twee jaar geleden realiseerde ik me door alle reacties daarop wat voor impact het delen van mijn verhaal had en wat de impact van andermans verhalen kunnen hebben voor mensen die in stilte lijden", zei Harry woensdag in de Daily Telegraph.

Proces

In de reeks worden mensen met psychische problemen gevolgd. "Als de kijkers zich kunnen herkennen in de pijn en misschien ook de ervaringen, dan kan het levens redden omdat we ons ook focussen op de preventie en positieve uitkomsten."

Hoewel Harry de afgelopen jaren heeft leren omgaan met het verlies van zijn moeder, blijft het een proces. "Wat ik heb geleerd en blijf leren over mentale gezondheid, geestelijke ziektes en zelfbewustzijn is dat alles begint en eindigt bij de mentale gesteldheid en hoe we voor onszelf en elkaar zorgen."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--