Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze drie Britse royals krijgen nieuwe titels

22 december 2022 · Leestijd 2 min

Prins William en prinses Catherine van Wales en koningin-gemalin Camilla hebben nieuwe titels gekregen van koning Charles. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt. Het gaat om eretitels in de Foot Guard-regimenten.

William krijgt de titel colonel of the Welsh Guards, die hij overneemt van zijn vader Charles. Catherine neemt op haar beurt de titel van William over en is benoemd tot colonel of the Irish Guards. Camilla wordt benoemd tot colonel of the Grenadier Guards. Zij neemt de rol over van prins Andrew, die al zijn eretitels is kwijtgeraakt.

Foot Guards, ook wel voetwachten, zijn normaal gesproken verantwoordelijk voor het bewaken van de Britse koninklijke familie of andere staatsleiders. Zij voeren ook vaak ceremoniële taken uit.

Eerste Trooping the Colour ter ere van Charles

De jaarlijkse Britse parade Trooping the Colour vindt in 2023 plaats op 17 juni. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat de ceremonie plaatsheeft ter ere van de officiële verjaardag van koning Charles.

Het is traditie dat Trooping the Colour jaarlijks wordt gehouden op de zaterdag voor of na 10 juni, om de verjaardag van de regerende monarch te vieren. Charles houdt hiermee de gebruiken van zijn moeder, de overleden koningin Elizabeth in stand. Haar verjaardag was op 21 april, maar de parade vond plaats in juni.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--