Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze jurk van Diana gaat de ijskast in

28 maart 2020 · Leestijd 2 min

De beroemde jurk die prinses Diana in 1985 op een diner in het Witte Huis droeg, wordt op een opmerkelijke manier opgeslagen. De liefdadigheidsorganisatie Historic Royal Palaces, die de japon eind vorig jaar kocht op een veiling, heeft hem in de vriezer gestopt.

De organisatie, die meerdere iconische outfits van royals in bezit heeft, heeft een speciale vrieskamer ingericht voor nieuwe aanwinsten. Dat moet ervoor zorgen dat de goede staat van kledingstukken wordt behouden.

"Om ervoor te zorgen dat er geen motten, mijten of ander ongedierte door onze onbetaalbare collectie heen kunnen knagen", twittert Historic Royal Palaces zaterdag. De jurk van Diana ligt ook koud. "En blijft daar nog wat langer voordat hij bij de rest van de collectie komt."

De prinses (1961-1997) droeg de donkerblauwe fluwelen jurk tijdens een diner georganiseerd door oud-president Ronald Reagan. Op die avond waagde Diana zich ook aan een dansje met acteur John Travolta. Historic Royal Palaces telde 264.000 pond neer voor de japon.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--