Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze kans wil Meghan niet laten lopen

13 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Nu prins Harry met zijn gezin in Amerika gevestigd is, is Meghan van plan om tijdens de komende presidentsverkiezingen haar stem uit te brengen. Dat meldt het blad Marie Claire, dat in totaal 95 invloedrijke vrouwen sprak over waarom ze in november naar de stembus gaan.

"Ik weet hoe het is om een stem te hebben én hoe het voelt om geen stem te hebben", aldus Meghan tegenover Marie Claire. "Ik weet ook dat veel mannen en vrouwen hun leven op het spel hebben gezet zodat wij ons kunnen laten horen. Die kans, dat fundamentele recht, is nu ons stemrecht en de kans om al onze stemmen te laten horen."

Ik weet hoe het is om een stem te hebben én hoe het voelt om geen stem te hebben

Meghan deelt ook een van haar favoriete citaten. "Eentje waar mijn man en ik regelmatig aan gerefereerd hebben." De quote, van de Nieuw-Zeelandse kiesrechtactiviste Kate Sheppard, luidt: 'Denk niet dat jouw enkele stem er niet veel toe doet. De regen die valt op de uitgedroogde grond, bestaat uit losse druppels'. "Dat is de reden waarom ik stem", zegt Meghan.

Eerste royal

De uitspraken van Meghan zijn volgens Britse media enigszins opmerkelijk omdat leden van de Britse koninklijke familie niet stemmen. Dat doen ze om neutraal te blijven. Hoewel Meghan samen met haar echtgenoot prins Harry het Verenigd Koninkrijk heeft achtergelaten, zijn ze nog wel onderdeel van de koninklijke familie. 

Op wie Meghan straks gaat stemmen, is niet bekend. Het is echter onwaarschijnlijk dat ze voor de zittende president Donald Trump zal kiezen. In 2016 uitte ze kritiek op de toenmalig presidentskandidaat en stelde zelfs te overwegen naar Canada te verhuizen als Trump daadwerkelijk president zou worden.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--