Navigatie overslaan

Gratis inloggen

Praat mee op onze sites, beheer je gegevens en abonnementen, krijg toegang tot jouw digitale magazines en lees exclusieve verhalen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

NPO Start
Uitgelichte afbeelding

Deze koninklijke cupcakes kun jij nu ook maken!

22 april 2020 · 08:00

Update: 2 juni 2025 · 09:01

Altijd al gedroomd van Britse koninklijke patissier worden? Dat kan! De koninklijke chefs hebben het recept gedeeld van de verjaardag cupcakes die zij maakten voor de 94e verjaardag van koningin Elizabeth. Bak je mee?

Ingrediënten voor het cupcakebeslag (voor circa 15 cupcakes):

2 el azijn
300 ml melk
50 ml (olijf)olie
60 gram boter (gesmolten en afgekoeld)
2 eieren
5 ml vanille aroma
250 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram cacaopoeder
300 gram fijne kristalsuiker
10 gram bakpoeder
100 gram witte chocolade stukjes
15 cupcake vormpjes

Ingrediënten voor de botercrème topping:

90 gram extra pure chocolade
100 gram boter  
125 gram poedersuiker

Alternatieve topping: Royal icing of marsepein

Zo maak je de cakejes:
- Verwarm de oven voor op 150 ° C
Combineer de bloem, suiker, cacaopoeder en baksoda in een mengkom
- Klop de eieren in een aparte kan, met de vanille aroma, gesmolten (afgekoelde) boter, olie, melk en azijn
- Giet langzaam het natte mengsel beetje bij beetje in het droge mengsel
- Zorg ervoor dat het beslag glad is zonder klontjes
- Voeg tot slot de chocoladeschilfers toe (alternatieven kunnen noten, gedroogd fruit zijn)
- Leg de cupcake vormpjes op een dienblad
- Gebruik een metalen lepel om het mengsel gelijkmatig in de koffers te verdelen
- Bak ongeveer 15-18 minuten, haal uit de oven als het goudkleurig en veerkrachtig aanvoelt
- Laat afkoelen

Botercrème glazuurmethode:
- Klop de suiker en de boter tot ze licht en romig zijn en voeg toe aan de warme gesmolten chocolade
- Als je een spuitzak bij de hand hebt, spuit je het glazuur op de bovenkant van cakes voor decoratie. Geen spuitzak bij de hand? Gebruik dan voorzichtig een theelepel of kleine spatel om de botercrème over de cupcake te verspreiden

Royal icing methode:
- Als je versiert met royal icing (of een alternatief zoals marsepein), rol het glazuur/marsepein uit en snijd het in ronde schijven (met bijvoorbeeld een rond voorwerp als lijdraad)
- Leg de schijf over de cupcake en vorm deze in de gewenste vorm
Eet en geniet!

Ga je ook aan de slag? Deel het resultaat met ons door de hashtag #blauwbloedbaksel te gebruiken of ons te taggen @blauwbloedtv!

Bron: The Royal Pastry Chefs

Afbeelding van deze persoon
Meer over deze royalElizabeth Alexandra Mary
Elizabeth Alexandra Mary

Meest gelezen

Lees ook

Mis niets van Blauw Bloed

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief. Je ontvangt eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

Lees onze privacyverklaring.