Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze mooie foto's zie je in 'Máxima: Glans van Oranje'

3 februari 2022 · Leestijd 4 min

Koningin Máxima is een van de meest gefotografeerde vrouwen van ons land. En dat levert heel wat mooie plaatjes op! In het fotoboek 'Máxima: Glans van Oranje' zijn tientallen foto's gebundeld. Nieuwsgierig? We lichten hieronder een tipje van de sluier op.

Het boek Máxima: Glans van Oranje neemt je aan de hand van tien thema's en bijna 150 foto's mee in het leven van onze koningin. Van haar jeugd in Argentinië tot haar rol als moeder van drie dochters en van haar gevoel voor stijl tot de reizen die ze voor de Verenigde Naties maakt.

Meer over dit boek

10x Máxima

Fotoboek_Maxima_1.jpg

Wow, wat een plaatje! Op 13 september 2017 arriveert een stralende koningin Máxima bij Paleis Noordeinde voor een diner met de Raad van State. Gekleed in een groene japon met brede volants weet ze alle ogen naar zich toe te trekken.

Fotoboek_Maxima_2.jpg

De wieg van Máxima stond in Argentinië. Het wiegje van haar dochters helemaal aan de andere kant van de wereld. Op de tweede verjaardag van prinses Amalia is Máxima in Buenos Aires bij haar familie. Samen met haar jarige dochter en Alexia poseert ze in de Argentijnse hoofdstad. En dat levert een mooi moeder-dochter kiekje op!

Fotoboek_Maxima_3.jpg

Dancing Queen! Op 12 september 2009 is Máxima nog geen koningin, maar de voetjes gaan wel van de vloer! Het prinselijk paar is bij een diner dansant op het marinefregat Hr. Ms. Tromp, dat in de haven van New York ligt ter gelegenheid van vierhonderd jaar betrekkingen tussen Nederland en New York.

Fotoboek_Maxima_4.jpg

Op 30 april 2010 is het andere koek. Tijdens Koninginnedag in het Zeeuwse Wemeldinge waagt Máxima zich aan een potje biersjoelen. Hilariteit alom!

Fotoboek_Maxima_5.jpg

Even terug naar het jaar 2001. Enkele weken na haar verloving met Willem-Alexander plant Máxima een lindeboom in de Keukenhof. Leuk weetje: voor de gelegenheid kiest ze een donkerblauw mantelpakje van de Argentijnse ontwerpster Graciela Naum.

Fotoboek_Maxima_8.jpg

In december 2013 maakt Máxima voor haar VN-werk een reis naar Ethiopië en Tanzania. In het Tanzaniaanse dorp Gawaye plant ze een wijnplantje, niet met een schepje maar met blote handen.

Fotoboek_Maxima_6.jpg

Máxima's silhouet: de relevé. Bij speciale gelegenheden draagt koningin Máxima vaak een hoed. Voor het streekbezoek aan Zuidoost-Fryslân kiest ze voor een relevé - hoed met opgeslagen rand - van de Belgische hoedenmaakster Fabienne Delvigne.

Fotoboek_Maxima_7.jpg

Ook zagen we Máxima met een breedgerande relevé in het Rijksmuseum in april 2014. Tijdens het bezoek van koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden staat er een rondleiding door het museum op het programma.

Fotoboek_Maxima_10.jpg

De kerstdagen van 2007 brengt Máxima met haar gezin door in Argentinië. In de tuin van de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Buenos Aires ontvangen ze de Argentijnse en Nederlandse pers. Met gietertjes proberen Máxima en Willem-Alexander voor de prinsessen een ongedwongen sfeer te creëren.

Fotoboek_Maxima_9.jpg

New York: de stad waar Máxima eind jaren '90 werkte als bankemployé. In september 2009 is ze terug in de Big Apple, in het kader van vierhonderd jaar betrekkingen tussen Nederland en New York. Op de kade langs de Hudson doopt Máxima de Henry Hudson Tulp.

Smaken deze foto's naar meer? Dan is het kleurrijke fotoboek Máxima: Glans van Oranje, een samenwerking tussen Blauw Bloed en het ANP, vast iets voor jou! 

Meer over dit boek
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--