Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze Spaanse royal wordt bijna gevaccineerd

21 januari 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Sofia komt in maart in aanmerking voor vaccinatie tegen het coronavirus. De Spaanse gezondheidsminister Salvador Illa heeft namelijk bekendgemaakt dat 80-plussers de volgende groep is die aan de beurt komt. Koningin Sofia is 82 jaar.

Spanje is in december begonnen met vaccineren. In de eerste fase, die nog in volle gang is, hebben al een miljoen bewoners van bejaarden- en verzorgingshuizen het vaccin gekregen, net als de groep die voor hen zorgt en gezondheidswerkers. Zo'n 15.000 Spanjaarden zijn inmiddels al voor de twee keer geprikt, meldde donderdag de krant El País.

Het besluit om de 80-plussers aan te merken als volgende groep werd genomen tijdens overleg tussen de verschillende gezondheidsinstanties in Spanje. Mensen van die leeftijd zijn de meest kwetsbare groep wat betreft het coronavirus. Bijna 67 procent van degenen die in Spanje aan het virus overleden, waren ouder dan 80 jaar, terwijl hun aandeel in de bevolking slechts 6 procent is (2,8 miljoen).

Behalve koning Sofia zou ook haar man koning Juan Carlos (83) in aanmerking komen, ware het niet dat hij sinds augustus vorig jaar in vrijwillige ballingschap in Abu Dhabi woont. In de Verenigde Arabische Emiraten wordt op dit moment driftig gevaccineerd en in Spanje wordt aangenomen dat de koning-emeritus indien hij dat wenst snel een inenting kan krijgen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--