Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze royals gaan naar de Auschwitz-herdenking in Polen

14 januari 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen niet de enige royals zijn bij de Auschwitz-herdenking in Polen op 27 januari. Vele andere koningshuizen zullen ook leden sturen om de 75ste verjaardag van de bevrijding van het concentratiekamp te herdenken.

Koning Filip en koningin Mathilde zijn later deze maand aanwezig bij de herdenking. Het Belgische koningspaar neemt in haar kielzog een delegatie vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap in België mee. Ook een Belgische overlevende stapt bij de vorsten in het vliegtuig.

Het Luxemburgse hof heeft vrijdag laten weten dat ook groothertog Henri samen met premier Xavier Bettel de ceremonie bijwoont. Zweden wordt vertegenwoordigd door kroonprinses Victoria en premier Stefan Löfven. Koningin Elizabeth stuurt haar schoondochter Camilla, hertogin van Cornwall, naar Polen en uit Noorwegen komt kroonprins Haakon. Ook de Spaanse koning Felipe zal aanwezig zijn.

Andere aanwezigen zijn onder anderen de presidenten van Duitsland, Finland, Israël, Letland, Malta, Oostenrijk, Polen en Slovenië.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--