Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dag van de Kleinkinderen: Alle kleinkinderen van prinses Beatrix op een rij

10 oktober 2023 · Leestijd 4 min

Het is vandaag officieel de Dag van de Kleinkinderen. Tijd om dan ook de koninklijke kleinkinderen van prinses Beatrix op een rij te zetten. De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane kennen we ondertussen al goed. Maar wie zijn de andere kleinkinderen van de prinses?

Prinses Beatrix is de trotse oma van maar liefst acht kleinkinderen, waarvan er maar één een jongetje is. We zetten in dit artikel alle kleinkinderen van de prinses op een rij met uiteraard de leukste foto's met haar kleinkinderen. Oh ja, en wil je weten hoe prinses Beatrix als oma is? Lees dan dit artikel. 

#1 Gravin Eloise van Oranje 

Gravin Eloise van Oranje is het eerste en daarmee ook het oudste kleinkind van prinses Beatrix. De eerste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien is geboren op 8 juni 2002 en is nu 21 jaar oud. Eloise en Beatrix hebben naar eigen zeggen een hechte band. In een oud interview met Robbert Rodenburg vertelt de gravin dat ze ook haar vriendinnen meeneemt naar haar oma. En ook met de feestdagen bezoekt Eloise haar oma. 

Lees verder onder de foto's 

Beatrix_foto Eloise_
2021: Prinses Beatrix tijdens de viering van het 65-jarig bestaan van het Prinses Beatrix Spierfonds op Paleis Soestdijk.
Gravin Eloise en gravin Leonore poseren samen met prinses Beatrix en prinses Catharina-Amalia,
Gravin Eloise en gravin Leonore poseren samen met Prinses Beatrix en prinses Catharina-Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane in het Oostenrijkse Lech tijdens de jaarlijkse fotosessie in 2016.
Beatrix-kleinkinderen
2007: Beatrix met haar kleinkinderen Eloise en Claus-Casimir aan de hand in Lech.

#2 Prinses Amalia 

Prinses Amalia is dan niet de oudste van het stel kleinkinderen van prinses Beatrix, als troonopvolgster heeft ze wel veel met haar oma gemeen. Daardoor is de band ook hecht. De twee spreken veel met elkaar over de toekomstige rol van prinses Amalia en de Prinses van Oranje heeft in een interview toegegeven dat ze tegen haar oma opkijkt. De prinses die op 7 december 2003 is geboren, heeft ook dezelfde passie als haar grootmoeder. Zo zijn ze allebei dol op paardrijden en ze bezoeken regelmatig samen evenementen. Maar ook op werkgebied is Amalia af en toe met haar oma op stap. Zo bezocht het duo samen de officiële receptie voorafgaand aan de kroning van Charles in Buckingham Palace. 

Lees verder onder de foto's. 

Amalia en Beatrix London
In 2023 was prinses Amalia voorafgaand aan de kroning van Charles aanwezig bij een receptie in Buckingham Palace. Daar was zij samen met haar grootmoeder, prinses Beatrix. "De receptie in Buckingham Palace was voor mij vooral echt heel bijzonder. Het was de eerste keer dat ik alleen met mijn grootmoeder samen een bezoek deed", aldus Amalia.
Duoportret Prinses van Oranje en Prinses Beatrix 02
Een officieel portret van prinses Beatrix met prinses Amalia.
Eerste-verjaardag-prinses-Amalia
Wat een vrolijke verjaardagsfoto van prinses Amalia met oma Beatrix op Amalia's eerste verjaardag.

#3 Graaf Claus-Casimir 

Graaf Claus-Casimir is de zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien en is daarmee de enige kleinzoon van prinses Beatrix. En dat schept natuurlijk een bijzondere band. Zeker omdat hij de naam heeft gekregen van zijn overleden opa prins Claus waarmee prinses Beatrix getrouwd was. De graaf is geboren op 21 maart 2004 en is nu 19 jaar oud. Momenteel studeert hij in Turijn en is net als zijn zus Eloise op Instagram te vinden. Daar deelde hij zelfs een leuke selfie met prinses Beatrix om haar te feliciteren voor haar verjaardag.

Lees verder onder de foto's. 

Beatrix en Claus-Casimir
Beatrix en Claus-Casimir op wintersport
2020: Prinses Beatrix poseert met Claus-Casimir op wintersport in Lech.
Fotomoment_Claus-Casimir_als_baby.jpg
2004: Eloise met haar pasgeboren broertje Claus-Casimir, haar trotse ouders en oma Beatrix.

#4 Gravin Luana 

De vierde in het rijtje kleinkinderen van prinses Beatrix is gravin Luana, de dochter van prins Friso en prinses Mabel. De gravin is geboren op 26 maart 2005 en is inmiddels 18 jaar oud. Van de gravin weten we over het algemeen weinig, omdat ze niet vaak in de belangstelling staat. Toch hebben we wat liefdevolle momenten van haar met oma prinses Beatrix kunnen vinden. 

Lees verder onder de foto's. 

Mabel Luana
De eerste foto van oma Beatrix met pasgeboren kleindochter Luana (2005).
Een portret van prinses Beatrix met haar kleinkinderen Leonore, Eloise, Alexia, Luana, Zaria,
Een portret van prinses Beatrix met haar kleinkinderen (v.l.n.r.) Leonore, Eloise, Alexia, Luana, Zaria, Ariane, Catharina-Amalia en Claus-Casimir gefotografeerd bij kasteel Drakensteyn ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag.
Mabel wintersport
Prinses Mabel, gravin Luana, prinses Beatrix en gravin Zaria op wintersportvakantie in Lech, 2014.

#5 Prinses Alexia 

De tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima komt uit hetzelfde jaar als gravin Luana. Prinses Alexia is geboren op 26 juni 2005, waardoor de prinses net wat jonger is dan haar nichtje Luana. Ook zij brengt graag tijd door met haar oma. Zo was ze met haar gezin vaak in het zomerhuis van prinses Beatrix te vinden in Italië. 

Lees verder onder de foto's. 

Beatrix-Amalia-Alexia-Ariane-Lech.jpg
De jaarlijkse skivakantie in Lech is een moment waarop de prinses even extra tijd met haar familie kan doorbrengen. Na een fotomoment met de pers is het tijd voor sneeuwpret met de kleinkinderen.
Prinses_Alexia_en_oma_Beatrix
Prinses Beatrix poseert met een van haar kleindochters, prinses Alexia, tijdens een skivakantie in Lech.
beatrix-kleinkinderen2
Prinses Beatrix ontfermt zich over haar drie kleindochters tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

#6 Gravin Leonore 

De jongste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien heet Leonore. De gravin is geboren op 3 juni 2006 in Den Haag en studeert momenteel in Wales. Net zoals haar nichtje prinses Alexia en haar oom koning Willem-Alexander dat gedaan hebben. 

Lees verder onder de foto's. 

Beatrix Leonore 2006
Koningin Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien met de pasgeboren gravin Leonore. Deze foto werd gemaakt in oktober 2006 op Paleis Het Loo.
Prinses_Beatrix_Amalia_Eloise_Leonore.jpg
2019: prinses Beatrix poseert met kleindochters (v.l.n.r.) Eloise, Leonore en Amalia.
Beatrix-leonore
2008: Beatrix met gravin Leonore in de sneeuw in Lech.

#7 Gravin Zaria 

De jongste telg van prins Friso en prinses Mabel is gravin Zaria. Zij is geboren in Londen op 18 juni 2006 en is daarmee de een na jongste kleindochter van prinses Beatrix. De twee hebben een hechte band. Zo ondersteunde Beatrix haar jonge kleindochter bij de uitvaart van prins Friso.

Lees verder onder de foto's. 

beatrix-zaria-herdenkingsdienst
Prinses Beatrix houdt de hand vast van gravin Zaria tijdens de herdenkingsbijeenkomst van prins Friso in november 2013.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
beatrix-uitvaart-zaria
Prinses Beatrix houdt de hand vast van gravin Zaria bij de uitvaart van prins Friso in 2013.

#8 Prinses Ariane 

Prinses Ariane is geboren op 10 april 2007. Zij is het jongste kleinkind van prinses Beatrix en is daarmee de hekkensluiter van dit rijtje. De nu 16-jarige prinses studeert in Italië en kan haar oma dan wat minder vaak opzoeken dan normaal. 

prinsesjes-met-koningin-en-prins-van-oranje-april-2007
Op de foto met nog een zusje! Prinses Ariane ziet op 10 april 2007 het levenslicht.
header-beatrix-ariane
ariane-beatix-kleinkinderen
2008: Beatrix poseert met haar drie kleinkinderen Amalia, Alexia en Ariane.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--