Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze royals gaan naar de uitvaart van groothertog Jean

30 april 2019 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix zal zaterdag in de kathedraal van Luxemburg de uitvaart bijwonen van de vorige week overleden groothertog Jean. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bevestigd.

Haar neef prins Carlos en zijn echtgenote prinses Annemarie gaan ook naar Luxemburg. Zij gaan als vertegenwoordigers van de familie Bourbon-Parma. Groothertog Jean was via zijn vader prins Félix zelf ook een prins van Bourbon-Parma.

Bij de uitvaart is een groot aantal staatshoofden aanwezig, onder wie koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden en het Noorse koningspaar Harald en Sonja. Ook prinses Astrid, de zus van koning Harald, zal de plechtigheid bijwonen. De Deense koningin Margrethe komt samen met haar zus koningin Anne-Marie van Griekenland.

De grootste afvaardiging is uit België, maar dat is gezien de familiebanden zoals verwacht kon worden. Naast koning Filip en koningin Mathilde zijn koning Albert en koningin Paola, prinses Astrid, haar man prins Lorenz, prins Laurent en zelfs koning Filips oudste dochter prinses Elisabeth aanwezig.

Het Britse koningshuis is met drie personen vertegenwoordigd. Naast prinses Anne, die een tijd lang samen met Jean lid was van het Internationaal Olympisch Comité, zijn ook de hertog en hertogin van Gloucester bij de uitvaart. Uit Jordanië komen onder anderen oud-kroonprins Hassan en zijn vrouw prinses Sarvath.

Uit Spanje komen koning Juan Carlos en koningin Sofia, die beiden een goede band hadden met groothertog Jean. Prins Albert II van Monaco reist af, evenals erfprins Alois van Liechtenstein en zijn echtgenote erfprinses Sophie.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--