Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze topsporter gaat digitale gymles geven tijdens de Koningsspelen

1 april 2021 · Leestijd 2 min

Rico Verhoeven gaat een digitale work-out doen voor een speciale Koningsspelen-editie van Zappsport. Op de dag van de Koningsspelen, 23 april, is de work-out van de Nederlandse kickbokser op het YouTube-kanaal te zien.

De onlinegymles is een samenwerking van Zappsport en de Koningsspelen, het sportieve Oranjefeest voor basisscholen, dat sinds de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013 jaarlijks wordt gehouden. Samen willen ze stimuleren dat dit jaar alle kinderen, thuis of op school, tijdens de Koningsspelen kunnen sporten. De work-out kan vanuit thuis of vanuit het klaslokaal worden uitgevoerd.

De oefeningen van de wereldberoemde kickbockser bestaan onder meer uit squats, push-ups en boksen tegen een onzichtbare tegenstander. Verhoeven wordt ondersteund door enkele kinderen, die de work-out met hem meedoen.

De digitale sportles met Verhoeven maakt onderdeel uit van de beperkte en coronaproof vormgeving van de Koningsspelen dit jaar. Wat er verder nog op het programma staat is nog onbekend en hangt af van de situatie met betrekking tot het coronavirus op 23 april. "Samen met de scholen en sportaanbieders doen we er alles aan om de kinderen - in deze onzekere tijden - een sportieve en positieve dag te bezorgen", gaf initiatiefnemer Richard Krajicek eerder dit jaar aan.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--