Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Neem een kijkje in de exclusieve auto van de koning!

25 april 2020 · Leestijd 3 min

Als koning reist Willem-Alexander stad en land af om de nodige werkbezoeken te brengen. Uren brengt hij dus door in zijn exclusieve, voor hem op maat gemaakte auto. Wij nemen zijn auto onder de loep om eens te zien hoe onze koning zijn vele kilometers doorbrengt.

Allereerst: het is geen auto die je uit de catalogus haalt en bestelt. Het is een op maat gemaakte auto. In de basis is het een Audi A8L. Die is al 13 centimeter langer dan de standaard A8. Dat bleek niet genoeg. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het personaliseren van auto’s heeft nog eens 45 extra centimeters toegevoegd. Die extra beenruimte kan de koning (met zijn lengte van 1,85 m) goed gebruiken.   

Auto_Willem-Alexander_audi_2.jpg

De koning kon niet zomaar zijn wagen bestellen. Hiervoor moest hij eerst toestemming vragen aan ondernemer Romke Kooyenga. Hij liet de exclusieve auto onder licentie op maat maken. Toen de twee elkaar later tegenkwamen in het vliegtuig hadden ze het over hun auto’s. “Die van u is luxer en duurder maar die van mij beter beveilig” liet de koning weten.

Lees verder onder de foto.

Kantoor op wielen

Willem-Alexander wil geen tijd verspillen en tóch duurzaam zijn. In tegenstelling tot zijn moeder prinses Beatrix laat hij zich altijd rijden. Koningin Beatrix pakte voor langere afstanden vaak de helikopter, een stuk minder milieubewust. Je kunt de auto van de koning gerust een kantoor op wielen noemen. Een luxe, uitklapbaar bureau, een scherm waardoor je je kan afzonderen van de chauffeur, stoelverwarming -en verkoeling, tv en wifi en nog veel meer om het reizen en werken zo comfortabel mogelijk te maken.

Auto_Willem-Alexander_audi_3.jpg

Nóg duurzamer zou natuurlijk elektrisch rijden zijn. Maar toen de koning in 2013 zijn nieuwe bolide aanschafte was dat nog niet zo gebruikelijk als vandaag de dag. Privé scheurt de koning overigens wel rond in een elektrische wagen.

Lees verder onder de foto.

Koning kiest voor klasse

Koningin Beatrix heeft nooit voor de hipste auto’s gekozen. Zo werd de koninklijke familie eerst rondgereden in het weinig indrukwekkende Ford. Later maakte zij de overstap naar het beschaafde en degelijke Volvo. Vandaag de dag blijft Beatrix nog steeds trouw aan haar verlengde Volvo S80. Met zijn keuze voor een Audi gooit de koning het echter over een hele andere boeg: sportiever, jonger, zakelijker en meer klasse.

Auto_Willem-Alexander_audi_1.jpg

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--