Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze week in onze uitzending: Een koninklijke cruise

30 september 2022 · Leestijd 2 min

Ronald van der Heijden van de stichting Piet Hein en conservator Paul Rem laten zien wat een koninklijke cruise in de vorige eeuw moet zijn geweest. Het koninklijk jacht 'Piet Hein' zal in de jaren ’50 van de vorige eeuw een goede sier hebben gemaakt in de havens van Nice, Monaco en Le Lavandou.

Prinses Juliana en prins Bernhard kregen het jacht als nationaal geschenk bij hun huwelijk in 1937. Er is plaats voor zes gasten en vijf bemanningsleden. Heel wat tochten zijn er in binnen- en buitenland gemaakt. Eén daarvan is naar Duitsland in 1938. Daar is beeld van, in kleur. Door prins Bernhard zelf gemaakt, maar waarom hangt in de mast van de Piet Hein een nazivlag?

Lees verder onder de foto van de Piet Hein.

Koninklijk-jacht-Piet-Hein

In onze serie 'Jan Zoekt Uit' gaat Blauw Bloed-verslaggever Jan Wagter langs bij verschillende deskundigen om voor jou alle kennis te verzamelen die je nodig hebt om een échte koningshuisdeskundige te worden! In deze aflevering: historicus Simone Lamain legt uit hoe Koningsdag van een spontaan 'buurtfeest' uitgegroeid is tot een nationale feestdag!

En je ziet uiteraard een overzicht van het laatste koninklijke nieuws uit binnen- en buitenland.

Blauw Bloed is er vrijdagmiddag om 16:35 uur op NPO 1. De herhaling is te zien op zaterdag 1 oktober om 09:30 uur op NPO 1. De aflevering is na uitzending ook online te bekijken.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--