Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit deed koningin Máxima vandaag in Limburg!

29 maart 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag in het MECC in Maastricht het 51e voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie geopend. Tijdens haar openingstoespraak zei de koningin onder meer dat het belangrijk is om mentale problemen uit de taboesfeer te halen.

ANP-465982890

De koningin is erevoorzitter van MIND Us, een stichting die zich inzet voor de mentale gezondheid van jongeren. Daar stond Máxima in haar toespraak ook bij stil. "We willen dat jongeren zich veerkrachtig kunnen ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is. Een belangrijke stap hierbij is: mentale problemen uit de taboesfeer halen", sprak de koningin.

ANP-465983208-2

"Nu blijven jongeren er te lang mee rondlopen en ervaren ze een hoge drempel om erover te praten en hulp te zoeken. Terwijl het juist belangrijk is die gevoelens te delen. Een luisterend oor op het goede moment kan later veel ellende voorkomen."

Maxima in Limburg

"De behoefte aan psychische zorg is groot", zei Máxima. "Maar capaciteit, menskracht en middelen zijn beperkt. Dat dwingt ons om goed na te denken over hoe de zorg wordt georganiseerd. En om te investeren in preventie."

De koningin sprak na de opening met wetenschappers en psychiaters over jeugdpsychiatrie en de invloed van sociale ongelijkheid en preventie op de mentale gezondheid van jongeren.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--