Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is de naam van het Bhutaanse prinsje

1 juli 2020 · Leestijd 2 min

Koning Jigme Khesar van Bhutan heeft dinsdag de naam bekendgemaakt van zijn op 19 maart geboren tweede zoon: Jigme Ugyen Wangchuk. Aanvankelijk had het paleis gezegd dat de naamgeving eerder deze maand al zou plaatsvinden, gelijk met de viering van de dertigste verjaardag van koningin Jetsun op 4 juni. Maar toen bleef een bekendmaking uit.

Het koninklijk gezin was dinsdag in het koninklijk paleis in Thimphu voor een gebedsdienst ter gelegenheid van de belangrijke Bhutaanse boeddhistische goeroe, Ugyen Guru Rinpoche. Bij die gelegenheid werd de naam onthuld. Het prinsje zal worden aangeduid als 'Gyalsey' Ugyen Wangchuk, aldus de bekendmaking. Gyalsey betekent prins. Zijn oudere broer is 'Gyalsey' Jigme Wangchuk (4), waarbij Wangchuk de naam van de koninklijke familie is.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De koning liet zich na afloop van de plechtigheid samen met zijn gezin fotograferen. Dat was de tweede keer dat het prinsje te zien was. Begin juni werd een eerste familiefoto vrijgegeven.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--