Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is de nieuwe fabulous four

12 februari 2020 · Leestijd 2 min

De zogenoemde 'fab four' hebben in een nieuwe samenstelling een bezoek gebracht aan het nieuw militaire revalidatiecentrum Stanford Hall. Prins William en Catherine werden in afwezigheid van Harry en Meghan vergezeld door prins Charles en Camilla.

In het revalidatiecentrum verblijven een aantal van de meest zwaargewonde leden van de Britse strijdkrachten. Naast fysieke revalidatie staat ook de mentale gezondheid van de patiënten centraal in het revalidatieproces. Zo houdt een aantal patiënten zich bezig met tuinieren als een vorm van therapie. Ook helpen workshops als houtbewerking de patiënten met het opbouwen van zelfvertrouwen en het aanleren van nieuwe vaardigheden.

In het revalidatiecentrum ontmoette het viertal patiënten. Ook kregen de vier een rondleiding in een werkplaats waar protheses worden gemaakt en namen ze een kijkje in de sportzaal.

Lees verder onder de foto's.

Rolstoelbasketbal

Het gezelschap keek naar veteranen die bezig waren met een potje rolstoelbasketbal. Prins William maakte mee hoe moeilijk dat is toen hij zelf in een rolstoel plaatsnam.

Aanvankelijk rolde William zijn rolstoel nog vol zelfvertrouwen richting de basket, maar het bleek een stuk lastiger dan gedacht om te scoren. Na drie pogingen besloot Charles zijn zoon maar een handje te helpen door de rolstoel dichter naar de basket te rijden.

Bij de zesde poging gooide William eindelijk raak, tot grote vreugde van het aanwezige publiek.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--