Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is de stad waar de koning zijn verjaardag in 2020 viert

23 september 2019 · Leestijd 2 min

Geen Songfestival, wél Koningsdag. Maastricht kan zich verheugen op koninklijk bezoek! Koning Willem-Alexander viert volgend jaar zijn 53e verjaardag in de Limburgse hoofdstad. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekend.

Koninklijk_gezin_Koningsdag_2019.jpg

Het is de eerste keer dat Willem-Alexander als koning zijn verjaardag in de provincie Limburg viert. Het programma voor het koninklijke verjaardagsfeest is nog niet bekend. Dit jaar vierden de Oranjes Koningsdag mee in Amersfoort.

Lees verder onder de foto.

Maastricht vindt het "een absolute eer" dat koning Willem-Alexander volgend jaar zijn verjaardag in de Limburgse stad viert. "De stad heeft alles in huis om de koninklijke familie een geweldige dag te bieden", stelt burgemeester Annemarie Penn-te Strake.

"Samen met alle Maastrichtenaren gaan wij er een feestelijke Koningsdag van maken", belooft de burgemeester op de website van de gemeente. De komende maanden wordt gewerkt aan "een interessant en feestelijk programma". "Het wordt uiteraard een feestje voor de koning, maar ook voor de stad."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--