Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is hem dan: de Prinsjesdagjapon van koningin Máxima

15 september 2020 · Leestijd 3 min

Het is Prinsjesdag! Koningin Máxima heeft er vandaag voor gekozen een eerder gedragen japon van Claes Iversen.

Dit jaar draagt koningin Máxima een zijden japon met volants in verschillende geeltinten, die in toenemende lagen breder uitlopen. Een herkenbare jurk, want Máxima heeft deze al eens eerder in 2018 gedragen tijdens een staatsbezoek van het Jordaanse koningspaar. De jurk was toen lichter van kleur, maar hij is nu behandeld om een diepere kleurtoon te bereiken. Bij de jurk draagt de koningin een bijpassende haardecoratie.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
ANP-356521111.jpg

Prinsjesdag 2020

In 2016 droeg de koningin ook een ontwerp van Claes Iversen op de derde dinsdag van september. Afgelopen jaar koos Máxima voor een andere favoriet, namelijk Jan Tamineau.

De broche

Josine Droogendijk schrijft op haar modeblog over de broche die koningin Máxima draagt. Het borstjuweel is een cadeau dat koning Willem III aan zijn verloofde, prinses Emma, schonk op 29 september in 1878. Máxima liet voor Prinsjesdag dit jaar de saffier, die normaal gesproken te midden van deze broche zit, vervangen door een citrien. In 2014 deed ze dit ook al eens tijdens een bezoek van het Zweedse koningspaar. De grote saffier was een erfstuk van koningin Anna Paulowna, Willems moeder. De overtuigende bewijzen ontbreken vooralsnog, maar er wordt gesuggereerd dat Oscar Massin verantwoordelijk is voor het ontwerp van de broche.

Haaraccessoire

Wij vroegen hoedenmaakster Daphne Ferdinandus om een reactie op het haaraccessoire van Máxima, dat gemaakt is door haar favoriete hoedenmaakster Fabienne Delvigne en heet 'Charme'.

Daphne: "Prachtig dat de koningin haar jurk hergebruikt. Heel mooi gecombineerd met een subtiele decoratie in het haar. Ik vermoed dat de gouden garnering is bevestigd op een smalle diadeem. De gouden elementen in het haaraccessoire passen heel mooi bij de jurk en met het mooie zonnetje van vandaag straalt het extra bij haar perfecte kapsel."

We hebben Daphne ook om een reactie gevraagd op de hoeden van Máxima van voorgaande jaren. Benieuwd? Je kan het artikel hier vinden.

Illustratie

maxima-prinsjesdag2021.jpg

Linda Zoon is fashion illustrator en maakt regelmatig tekeningen van koningin Máxima in haar stijlvolle outfits. De jurk van vandaag mocht natuurlijk niet in haar lijst ontbreken, dus maakte ze deze prachtige illustratie van Máxima in haar Prinsjesdagjapon.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--