Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit kostte de verbouwing van Harry en Meghan

25 juni 2019 · Leestijd 2 min

Sinds een aantal weken wonen prins Harry en Meghan in hun nieuwe paleisje: Frogmore Cottage. Buckingham Palace heeft dinsdag bekendgemaakt hoeveel de renovatie van het huis op het immense landgoed van Windsor gekost heeft.

Frogmore Cottage is gerenoveerd met belastinggeld van 2,4 miljoen Britse pond, omgerekend ongeveer 2,7 miljoen euro. Harry (34) en Meghan (37) zouden privé de inrichting van hun woning hebben betaald.

Yogastudio

De zes maanden durende renovatie omvatte nieuwe elektrische bedrading, vervanging van defecte plafondbalken en vloerbalken, nieuwe verwarmingssystemen en gas- en waterleidingen. Volgens Britse media zit er nu ook een luxe keuken en een yogastudio in het huis.

Frogmore Cottage werd rond 1690 gebouwd. Koningin Charlotte liet het in de jaren 1790 moderniseren als buitenkasteel. Het pand is vernoemd naar de kikkers die ooit in het moerassige gebied leefden.

Belastinggeld / kosten koningshuis

Belastingbetalers moesten het afgelopen jaar voor alle royals in totaal 67 miljoen Britse pond betalen, een stijging van bijna 20 miljoen pond ten opzichte van het voorgaande jaar. Veel hiervan werd gebruikt om Buckingham Palace in Londen en koninklijke eigendommen te onderhouden.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--