Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit kregen de Britse royals afgelopen jaar cadeau

23 april 2020 · Leestijd 2 min

Leden van de Britse koninklijke familie werden afgelopen jaar weer overladen met cadeaus. Sommige giften hadden een Nederlands tintje, blijkt uit een overzicht dat is gepubliceerd op de website van het koningshuis. Tot de in totaal 72 cadeaus voor koningin Elizabeth behoorden namelijk een boek over en een sjaal met een ontwerp van de bekende tuinontwerper Piet Oudolf (75), dat ze kreeg bij een bezoek aan het graafschap Somerset.

De giften zijn vooral afkomstig van staatshoofden en ambassadeurs, maar soms ook van particulieren en goededoelenorganisaties. Opmerkelijkste cadeau voor de koningin was ongetwijfeld het schilderij van een zwemmend varken dat ze kreeg van Dame Marguerite Pindling, de gouverneur-generaal van de Bahama's.

Tijdens het staatsbezoek van de Amerikaanse president Donald Trump, gaf hij Elizabeth drie cadeaus: een broche met een rode klaproos gemaakt door Tiffany's, een handgemaakte leren koffer met het wapen van de Amerikaanse president en een houten juwelendoos gemaakt van het hout van een magnolia uit de tuin van het Witte Huis.

Voor prins Harry en Meghan waren er tijdens hun reizen door Afrika 98 giften, waaronder veel cadeautjes voor zoon Archie. Prins William en zijn vrouw Catherine kregen 57 geschenken.

Officiële geschenken kunnen worden gedragen en gebruikt, maar zijn geen persoonlijke eigendommen van de royals. Ze hoeven er geen belasting over te betalen. Geschonken voedsel en drank mogen ze nuttigen en officiële geschenken met een waarde van minder dan 150 pond mogen aan liefdadigheidsinstellingen of personeel geschonken worden.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--