Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit krijgt prins Andrew voor zijn verjaardag

19 februari 2020 · Leestijd 2 min

De klokken van de Westminster Abbey in Londen zullen woensdag toch worden geluid voor de zestigste verjaardag van prins Andrew. Hier is toe besloten, ondanks het feit dat Andrew onlangs al zijn publieke taken heeft neergelegd vanwege zijn vriendschap met de voor seksueel wangedrag veroordeelde miljardair Jeffrey Epstein.

Op verjaardagen van belangrijke leden van de koninklijke familie, zoals prins Andrew, worden traditioneel de klokken van het gotische godshuis geluid. Dit gebeurt om één uur 's middags. De Abbey houdt deze traditie in ere, ondanks de controverse rond prins Andrew.

Interview

Andrew kwam onder vuur te liggen nadat hij het in een interview had opgenomen voor Epstein. De Amerikaanse miljardair werd vorig jaar dood aangetroffen in zijn cel, in afwachting van een nieuwe rechtszaak. Hem werd onder meer misbruik en mensenhandel met minderjarigen ten laste gelegd. Een van de slachtoffers van Epstein claimt ook gedwongen seks te hebben gehad met prins Andrew.

De zoon van koningin Elizabeth heeft volgens de Amerikaanse aanklagers totaal niet meegewerkt aan het onderzoek, meldde de openbaar aanklager in de zaak Epstein vorige maand. Britse overheidsgebouwen hoeven overigens de vlag niet meer te hijsen op de verjaardag van Andrew, omdat hij zijn publieke taken heeft neergelegd.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--