Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit maakt prins Charles zeer blij

25 juni 2021 · Leestijd 2 min

Prins Charles gaat samenwerken met grote verzekeraars in de strijd tegen klimaatverandering. Samen met verzekeraar Lloyd's of London heeft de 72-jarige prins een werkgroep gelanceerd die moet helpen de transitie naar een duurzame economie te maken.

Lloyd's is voorzitter van de werkgroep, waar ook het Sustainable Markets Initiative van prins Charles deel van uitmaakt. Ook topmannen van verzekeringsmaatschappijen als AXA, Aon en Allianz sloten zich aan. De werkgroep wil onder meer duurzame industrieën zoals de waterstofindustrie ondersteunen. Ook wil de groep een publiek-private samenwerking opzetten om ontwikkelingslanden beter te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Charles is verheugd met de inzet van de verzekeringssector. "Ik ben zeer blij dat een groot aantal van 's werelds toonaangevende verzekeringsmaatschappijen de handen ineen hebben geslagen om vast te stellen hoe de verzekeringssector kan helpen om de natuur, mens en de planeet in het hart van onze economie te plaatsen", aldus Charles.

Klimaatprijzen

Ook Charles' oudste zoon William houdt zich bezig met het klimaat. Hij kondigde vorig jaar de Earthshot Prize aan. De prins maakt op 17 oktober de eerste vijf winnaars van zijn klimaatprijzen bekend. Dat gebeurt tijdens een feestelijke ceremonie in Alexandra Palace in Londen, maakte Kensington Palace bekend.

Naast de uitreiking van de Earthshot Prize, voor de beste ideeën en technologieën die een oplossing bieden voor de klimaatcrisis, zijn er ook optredens van artiesten. Wie het podium beklimmen, is nog niet bekendgemaakt. Het evenement wordt uitgezonden op de BBC.

De winnaars krijgen elk 1 miljoen pond voor hun initiatief. Het prijzengeld wordt verschaft door sponsors en rijke filantropen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--