Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zegt Constantijn over Circuit Zandvoort

5 februari 2020 · Leestijd 2 min

Prins Constantijn is opgetogen over de renovatie van Circuit Zandvoort. Dat liet hij woensdag blijken op Twitter, waar hij een verwijzing plaatste naar een kort filmpje op YouTube. Daarin wordt in vogelvlucht een indruk gegeven van de vordering van de werkzaamheden van het circuit van Constantijns neef prins Bernhard.

"Als het in China mogelijk is in tien dagen een ziekenhuis te bouwen, dan kan in Nederland in enkele maanden een racetrack worden gebouwd voor de Formule 1. Ja, we kunnen het! Circuit Zandvoort", twitterde de prins.

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Constantijn kreeg ook reacties op zijn tweet. "Als dat mogelijk is, waarom bouwen we dan geen huizen voor de vele mensen die ze nodig hebben?" werd de prins gevraagd. "Helemaal eens. Het geeft maar weer aan wat we kunnen als we willen. Laat dus niemand zeggen dat iets niet kan", luidde het antwoord.

Tegenstanders

Het circuit heeft ook tegenstanders, merkte Constantijn. "Dit is niet iets om te vieren. Deze bullshit vormt een zware belasting op het milieu", kreeg hij als tegenwerping. "Aangezien het nieuw voor oud is, valt de belasting erg mee en worden er allerlei maatregelen genomen om het circuit duurzamer te maken. In ieder geval is het een knappe prestatie of je nu van F1 houdt of niet", verdedigde Constantijn zijn juichtweet.

Prins Bernhard, die er vorig jaar in slaagde de Grand Prix weer naar Nederland te halen, plaatste dinsdag een kort filmpje op Instagram van een rit op een deel van het circuit waar nog volop wordt gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor de race in mei.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--