Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zijn dé zomerse hoeden van Máxima

De (sub)tropische hoofddeksels van onze koningin

24 mei 2020 · Leestijd 6 min

Met de zomer in het vooruitzicht, zijn mooie hoeden natuurlijk niet weg te denken. En koningin Máxima heeft een heleboel prachtige en kleurrijke exemplaren in de kast. Haar mooiste zomerse hoofddeksels, hebben we op een rij gezet.

Blijvertje

1._Maxima_four_freedom_arads_2016.jpg

Koning Maxima droeg deze hoed in 2016 naar de Four Freedom Awards in Middelburg. Deze bekende hoed van ontwerpster Fabienne Delvingne hebben droeg ze er niet voor het eerst. Zo haalde Máxima deze hoed ook al uit de kast bij onder andere het staatsbezoek aan Frankrijk (2016), Australië (2016), Belgie (2016) en Luxemburg (2018). 

Uniek

2._Maxima_papageno_huis.jpg

Deze zogenoemde roze capeline van Fabienne Delvigne droeg koningin Máxima nog maar één keer. Dat was in 2015 bij de opening van het Papageno huis in Laren. Hier leren jongeren met autisme om zelfstandig te wonen en doen ze werkervaring op. Met haar bruine teint en bijpassende oorbellen, komt de zomerse hoed perfect tot zijn recht!

Zomers

3._Maxima_kansen_krijgen_kansen_pakken_mei_2016.jpg

Een andere capeline, een stuk bekender, is ook van ontwerpster Fabienne Delvigne. Deze foto is gemaakt in 2016 toen de koningin bij de opening van de landelijke activiteitenweek 'Kansen krijgen, kansen pakken' was. Hier lieten jongeren met een niet-westerse achtergrond zien hoe ze in ons land obstakels hebben overwonnen. 
Máxima droeg deze rode zomerse hoed al vaker, zoals bij het staatsbezoek aan Polen in 2014. 

Italiaans

Deze asymetrische strohoed droeg onze koningin in juni 2017 tijdens het staatsbezoek aan Italië. De hoed zagen we ook nog terug tijdens het staatsbezoek aan Indonesië. 

Buurvrouw

5._Maxima_burendag_2016.jpg

Deze zogenoemde togue droeg Máxima niet alleen bij de Burendag in 2016 op Urk. We zagen dit explaar, ook van ontwerpster Fabienne Delvigne, al veel eerder tijdens het staatsbezoek aan België (2006) en bij het staatsbezoek van Chili aan Nederland (2009) toen Maxima nog prinses was. 

5._BANP-346066389.jpg

Een verrassing...
Op Urk wordt Maxima nog verrast met een bijzonder cadeau. Ze krijgt van 'buurvrouw' Anne Mathea Kaptein, een meisje met het Syndroom van Down, een bijzondere hoed. Deze is afkomstig van haar zus die een hoedenwinkel heeft op Urk. En dat de koningin blij is met de hoed zien we een paar maanden later in Italië. Bij de doop van haar neefje Carlos Enrique draagt Maxima het exemplaar. Bekijk onderstaande video voor het bewijs!

"Vormidable"

In 2015 was de Belgische Koningin Mathilde in Den Haag waar ze samen met Koningin Maxima de opening van beeldententoonstelling 'Vormidable' bijwoonde. De kleurrijke asymmetrische haarcreatie die Máxima hier draagt kwam terug tijdens het staatsbezoek aan India afgelopen oktober. De ontwerper van de hoed is niet bekend, schrijft modejournalist Josine Droogendijk op haar website

Tijdloos

7._Maxima_streekbezoek_friesland.jpg

Deze lichtgrijze hoed van Fabienne Delvigne zagen we Máxima dragen op een stralende dag in 2018 toen ze samen met Koning Willem-Alexander op streekbezoek was in West-Friesland. Ook deze hoed droeg de koninigin al eens eerder: zo zagen we dit exemplaar al in 2003 bij de doop van fregat Evertsen en in 2011 bij het staatsbezoek aan Duitsland. 

Tropisch

8._Maxima_leontienhuis_juni_2015.jpg

Deze kleurrijke hoed droeg Máxima in 2015 bij de feestelijke opening van het Leontienhuis in Zevenaar. Dit is een inloophuis voor mensen met een eetstoornis en hun families, opgericht door oud-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel.
Ook deze hoed droeg Máxima al eens eerder. Zo zagen we dit tropische exemplaar vaak op de Nederlandse Antillen. In 2010 droeg Máxima deze bij een bezoek aan Willemstad. Een jaar later had ze deze hoed ook op bij een bezoek aan Aruba en Curacao. 

Rafelige rand

9._Maxima_stichting_Opkikker_2015.jpg

Deze capeline met rafelige rand is ook weer van ontwerpster, jawel, Fabienne Delvigne. Koningin Máxima droeg deze hoed in de zomer van 2015 naar het 20-jarige jubileum van Stichting Opkikker. Deze stichting organiseert ieder jaar 'opkikkerdagen' voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

Populair

Deze hoed van stro van Fabienne Delvigne is een bekende. Deze foto is gemaakt tijdens het werkbezoek van het koningspaar aan Duitsland in 2016. Ook droeg Máxima dit exemplaar vorig jaar nog tijdens de herdenking van Slag om de Schelde in Terneuzen. Maar de meeste plaatjes van deze hoed zijn toch wel gemaakt tijdens Koningsdag 2015 in Dordrecht. 

Stralend

Deze zogenoemde relevé van bordeauxrood stro van Fabienne Delvigne is een plaatje om naar te kijken. In de lente van 2019 straalde de koningin met deze hoed én zonnebril tijdens het streekbezoek aan de Betuwe. De hoed lijkt als twee druppels water op de hoed van Koningsdag 2015 (zie hierboven). Er zijn alleen een aantal verschillen, zoals het ontbreken van de strik. En deze hoed heeft een bredere rand aan de voorkant. 

Favoriet!

Deze hoed van Fabienne Delvigne ziet er op het eerste gezicht niet heel zomers uit maar kan, door een kleurrijke outfit, wel voor een prachtige zomerse look zorgen. Deze foto is gemaakt in 2018 tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Maar dat deze hoed ook makkelijk te combineren is met andere gelegenheden blijkt wel als we kijken hoe vaak Máxima deze hoed al heeft gedragen. In ieder geval al 11 keer komt hij in onze fotoboeken voor, schrijft Josine Droogendijk. De koningin droeg dit exemplaar voor de eerst in 2011 tijdens het huwelijk van Albert en Charlène van Monaco en daarna ook bij het staatsbezoek aan Brunei en Singapore (beide in 2013). Ook op Prinsjesdag mocht de hoed in 2016 niet ontbreken. Ook afgelopen september droeg de koningin deze hoed nog een keer tijdens een bezoek aan Toldijk. We kunnen dus wel stellen dat deze hoed een echte favoriet is!

Uit de oude (hoeden)doos

13._Maxima_mei_2019_dementie.jpg

Deze lichte en hoge hoed is eigenlijk al heel wat jaartjes oud, maar zagen we onlangs weer gedragen worden door Máxima. De eerste keer droeg de prinses deze hoed tijdens het staatsbezoek aan Argentinië in 2006. Jarenlang bleef de hoed in de kast liggen. Tot vorig jaar: toen droeg Máxima de hoed ineens weer naar de opening van verpleeghuis Hof van Nassau in Steenbergen. En in combinatie met deze groene jurk krijgt de koningin direct een zomerse en kleurrijke uitstraling! 

Foto's: ANP

Bron: modekoninginmaxima.nl

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--