Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zijn de cadeaus van Sverre Magnus

7 september 2020 · Leestijd 2 min

De Noorse prins Sverre Magnus heeft zaterdag ter gelegenheid van zijn geloofsbelijdenis behalve van familie en vrienden ook van onder meer regering en parlement cadeaus gekregen. Dat liet het Noorse hof weten nadat Sverre Magnus in het ouderlijk huis in Skaugum een feestelijk samenzijn had gehad, waarbij uiteraard de coronamaatregelen in acht moesten worden genomen.

Sverre_Magnus_belijdenis2.jpg

Uit de cadeaus kan worden opgemaakt dat de 14-jarige zoon van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit sportief is aangelegd. De Storting, het Noorse parlement, gaf hem een kano met roeispanen en een vest en het Noorse Hooggerechtshof deed daar niet voor onder door de prins een surfplank te geven en een boek over het Hooggerechtshof.

Lees verder onder de foto.

Van de provinciegouverneurs kreeg Sverre Magnus een slaapzak en slaapmat. Zowel de regering als de gemeente Asker gaven kunstwerken, terwijl de lutherse kerk het hield bij een Bijbel in een nieuwe vertaling uit 2011.

Maximaal zestien gasten

De koninklijke familie was grotendeels compleet bij de plechtigheid in de kerk van Asker, waar de jongeren die hun belijdenis deden ieder maximaal zestien gasten mocht uitnodigen. Dat betekende dat Sverre Magnus' tante prinses Märtha Louise, die met krukken liep, alleen haar dochter Leah Isadora kon meenemen. Leah had een week eerder zelf haar geloofsbelijdenis gedaan.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--