Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dochter prins Carlos gedoopt in Italië

1 oktober 2012 · Leestijd 2 min

Prinses Luisa, de dochter van prins Carlos en prinses Annemarie, is zaterdag gedoopt in de Noord-Italiaanse stad Parma.

Monseigneur Enrico Solmi, de bisschop van Parma, voerde de doopplechtigheid uit in de 13e eeuwse doopkapel in het centrum van de stad. Dat heeft de familie laten weten.

Luisa Irene Constance Anna Maria werd op 9 mei in Den Haag geboren en is het eerste kind van prins Carlos de Bourbon de Parme (42) en Annemarie Gualthérie van Weezel (34), die in 2010 in het huwelijk traden. De ouders kozen ervoor hun dochtertje in Parma te laten dopen omdat de stad voor hen een historische en symbolische betekenis heeft.

In dezelfde middeleeuwse doopkapel werden ook de voorouders van Luisa uit de heersende familie van het hertogdom Parma en Piacenza gedoopt. Carlos en Annemarie zijn de huidige hertog en hertogin van Parma en Piacenza. Prins Carlos nam de titel over na het overlijden van zijn vader, prins Carlos Hugo.

Bij de traditionele doopplechtigheid, in het Italiaans, was alleen de directe familie aanwezig en vrienden uit Italië en Spanje. Het koor van de Universiteit van Parma luisterde de doopdienst op en de inwoners van de stad hadden een bloemendecoratie aan de kerk geschonken.

Alle zes peetouders spraken een wens uit voor Luisa, onder wie haar oma prinses Irene. De 19e-eeuwse jurk waarin de prinses gedoopt is, is dezelfde als waarin haar moeder en grootmoeder gedoopt zijn.

Op de jurk zit een broche die bestaat uit kleine diamantjes en pareltjes. Het juweel is een cadeau van prinses Irene aan haar kleinkind en komt uit de erfenis van koningin Juliana.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--