Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dochtertjes Jaime en Viktória zijn talenwonders

10 september 2018 · Leestijd 1 min

Prins Jaime en zijn gezin hebben de verhuizing van Rome, waar de prins de afgelopen vier jaar ambassadeur was bij paus Franciscus, naar het Zwitserse Genève goed doorstaan.

Jaime, de neef van koning Willem-Alexander, is door Buitenlandse Zaken uitgeleend aan de in Zwitserland gevestigde UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Voor hen is hij aan de slag gegaan als speciaal adviseur op het gebied van samenwerking met de private sector.

"Het is nog even wennen", aldus de tweede zoon van prinses Irene en tweelingbroer van prinses Margarita. Jaime vertelde maandagmorgen in Den Haag, waar hij sprak op een panelbijeenkomst van de G20-landen, dat zijn twee dochtertjes Zita (4) en Gloria (2) in Genève Engelstalig onderwijs wacht.

De prinsesjes, die in hun eerste levensjaren Italiaans hebben geleerd, hebben straks een heel palet aan talen tot hun beschikking, gaf de prins toe. "Engels kenden ze al een beetje, maar ook Nederlands en Hongaars. En in Zwitserland wordt natuurlijk Frans gesproken." Hongaars leren ze van hun grootouders: moeder prinses Viktória is in Hongarije geboren.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--