Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dodelijk ongeval bij voorbereiding staatsbezoek Indonesië

9 maart 2020 · Leestijd 2 min

Door een ongeluk met twee boten die ter voorbereiding op het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de Indonesische provincie Midden-Kalimantan een proefvaart maakten, zijn minstens twee mensen om het leven gekomen. Er worden nog meerdere mensen vermist.

Aan boord waren ook functionarissen van de Nederlandse ambassade, van wie er een lichtgewond raakte, zo liet het Indonesisch ministerie van Binnenlandse Zaken weten. Het bezoek van het koningspaar aan dit gebied staat donderdag op het programma. 

Programma donderdag onder voorbehoud

Het ongeluk gebeurde in het Sebangau National Park. De koning en koningin willen donderdag langsgaan bij een onderzoekscentrum dat midden in het veenbosgebied ligt en ze krijgen een rondleiding langs projecten voor waterbeheer en herbebossing. Deze projecten dragen bij aan het behoud van de leefomgeving van orang-oetans.

Volgens het Indonesische ministerie van Binnenlandse Zaken wordt nog een aantal mensen vermist. Het is nog niet duidelijk of het bezoek van het koninklijk paar donderdag volgens planning doorgaat.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--