Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze drie royals zijn vandaag jarig!

15 september 2023 · Leestijd 4 min

Op 15 september mogen we maar liefst drie royals feliciteren met hun verjaardag. Zoals je kunt zien is koningin Letizia van Spanje er in ieder geval een van. Zij is vandaag 51 jaar geworden. De Spaanse koningin deelt haar verjaardag met twee andere royals. Weet jij wie het zijn?

De slingers hangen uit in heel Europa, want er zijn meerdere royals jarig vandaag. Naast koningin Letizia, die dit jaar 51 jaar oud wordt, vieren ook deze twee royals hun verjaardag. Tijd om de jarigen in het zonnetje te zetten! 

Prins Harry is jarig

Hoera! Vandaag blaast prins Harry 39 kaarsjes uit. Zijn vorige verjaardag werd overschaduwd door het verlies van zijn oma, koningin Elizabeth, op 8 september. Haar uitvaart vond namelijk rond zijn verjaardag plaats, waardoor hij deze waarschijnlijk niet uitgebreid gevierd heeft. Grote kans dat de Britse prins zijn verjaardag dit jaar ook niet groots viert, want hij is op dit moment nog in Düsseldorf voor de Invictus Games die daar van 9 tot 16 september plaatsvinden. 

Prins_Harry_in_Nederland
Prins Harry.

Samen met zijn vrouw Meghan woont hij het internationale sportevenement voor veteranen bij en is hij ook betrokken bij de organisatie ervan. Tussen de bedrijven door zal er vast een moment zijn waar er voor prins Harry gezongen wordt en waar er taart gegeten wordt. In de documentaire 'Heart of Invictus' kregen we onlangs nog te zien dat prins Harry bij alle grote beslissingen van het evenement nauw betrokken is.

Harry_en_Meghan_bij_opening_Invictus_Games
2022: Prins Harry en Meghan Makrle bij de opening van de Invictus Games in Den Haag.

Prins Daniel van Zweden is jarig 

Wie ook jarig is, is de Zweedse prins Daniel. De man van kroonprinses Victoria blaast vandaag maar liefst 50 kaarsjes uit. De prins ziet vandaag dus Abraham, maar deze mijlpaal wordt in Zweden niet groots gevierd. Het is vandaag namelijk ook precies 50 jaar geleden dat koning Carl Gustaf op de Zweedse troon kwam te zitten, dus de dag zit al vol festiviteiten waar prins Daniel waarschijnlijk ook zijn gezicht laat zien. 

Prins_Daniel_van_Zweden

Wel gaf de prins ter ere van zijn 50ste verjaardag een openhartig interview over zijn leven als 'de man van prinses Victoria' aan de Zweedse pers. In het interview gaf Daniel aan dat hij er geen moeite mee heeft dat hij in de schaduw staat van zijn vrouw. "Ik weet wat mijn rol is en daar kan ik mee leven," zegt hij.

Kroonprinses_Victoria_en_prins_Daniel.jpg

Daniel praat voor de rest vol lof over zijn geliefde. "Victoria is fantastisch. Ze heeft een geweldige connectie met mensen en kan ze op hun gemak stellen," zo zegt hij tegen interviewer Carina Bergfeldt. "Ik kan daar van genieten, maar probeer ook mijn bijdrage te leveren." Niet alleen Daniel komt aan het woord, ook prinses Victoria komt in beeld om iets liefs over haar jarige man te vertellen. "Hij is niet alleen mijn man en de vader van mijn kinderen; hij is ook mijn belangrijkste medewerker en mijn steun en toeverlaat." Als dat geen liefde is! 

Koningin Letizia is óók jarig 

Vandaag is ook een speciale dag voor de Spaanse koningin Letizia. Nu haar twee kinderen (tijdelijk) het huis uit zijn, heeft de koningin alle tijd om haar verjaardag te vieren met haar man koning Felipe. 

Leonor militaire academie
Leonor neemt afscheid van haar moeder koningin Letizia.

De twee zwaaiden afgelopen maand zowel hun dochter prinses Leonor (die gaat studeren aan de militaire academie in Zaragoza) als prinses Sofía (die naar Wales vertrekt) uit. Het koninklijke stel blijft met zijn tweeën achter, waardoor er ruimte genoeg is om een verjaardag te vieren. Al zal het voor de koningin wel even wennen zijn zonder haar twee kinderen in de buurt.

Koningin_Letizia_op_boulevard.jpg

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--