Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Drie royals vieren dezelfde verjaardag!

15 september 2021 · Leestijd 2 min

Wie is er klaar voor een koninklijke verjaardag? Op deze woensdag vieren we niet één, niet twee, maar drie koninklijke verjaardagen. Prins Harry, prins Daniel en koningin Letizia zijn vandaag allemaal jarig. Om hen te feliciteren met hun feestelijke dag zetten we een paar weetjes over onze drie jarige royals op een rijtje.

Prins Harry

Harry_Meghan_rood.jpg

De jongste jarige van het drietal. De Britse prins is dinsdag 37 jaar geworden. Hij is geboren op 15 september 1984 in het St. Mary's ziekenhuis in Londen. In 2018 trouwde hij met actrice Meghan Markle, met wie hij een zoon heeft: Archie. In maart vorig jaar namen Harry en zijn vrouw Meghan afscheid als senior-leden van het Britse koningshuis en verhuisde het gezin naar de andere kant van de wereld. Afgelopen juni werd hun dochtertje Lilibet geboren.

Koningin Letizia

Letizia_Felipe_Mondkapjes.jpg

De Spaanse koningin Letizia viert vandaag haar 49e verjaardag. Koningin Letizia is de oudste dochter van Jesús Ortiz Álvarez en Paloma Rocasolano Rodríguez. In 2002 was ze de nieuwsanker in het wekelijkse nieuwsberichtenprogramma Informe Semanal. In 2004 trouwde Letizia met de toenmalige kroonprins van Spanje, Felipe.

Prins Daniel

Prins_Daniel.jpg

Prins Daniel van Zweden is een jaar jonger dan koningin Letizia en wordt 48 jaar oud.

Daniel was jarenlang de persoonlijke trainer van kroonprinses Victoria voordat ze in 2010 trouwden. Hij is gepassioneerd door sociale kwesties, gezondheid, sport en ondernemerschap. Zijn opdrachtgevers zijn onder andere de International Society of Nephrology en de World Transplant Games.

Het Zweedse hof deelde vandaag deze nieuwe foto van de prins!

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--