Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dubbelfeest in Jordaans koningshuis

30 januari 2019 · Leestijd 1 min

Het is woensdag dubbelfeest bij de koninklijke familie van Jordanië. Koningin Rania kon zowel haar 'koning en levenslange partner' koning Abdullah (57) feliciteren met zijn verjaardag als haar jongste zoon prins Hashem (14). De koningin deed dat royaal via de haar ter beschikking staande sociale media.

Het goede voorbeeld werd gevolgd door de oudste zoon. "Hartelijke verjaardagswensen aan Zijne Majesteit en mijn dierbare broer Hashem", schreef kroonprins Hoessein op Instagram, waar hij een foto plaatste met zijn vader en broertje. Het koninklijk paleis maakte op de officiële website bekend dat de koning talrijke gelukstelegrammen heeft ontvangen van bevriende staatshoofden.

Onverwacht

Koning Abdullah markeert begin februari dat hij twintig jaar geleden onverwacht op de troon kwam nadat zijn vader koning Hoessein vlak voor zijn dood de troonopvolging had gewijzigd. Abdullah werd op 24 januari 1999 aangewezen in plaats van zijn oom kroonprins Hassan, en twee weken later, op 7 februari, was hij koning.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--