Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Duidelijk statement jurk Eugenie: ze toont littekens

12 oktober 2018 · Leestijd 2 min

Prinses Eugenie draagt een bruidsjapon van mode-duo Peter Pilotto en Christopher De Vos. Om 11:00 uur lokale tijd arriveerde de kleindochter van koningin Elizabeth bij Windsor Castle waar zij trouwt met haar grote liefde Jack Brooksbank.

Eugenie is geboren met scoliose, een aandoening waarbij de ruggengraat verkromd is. De prinses werd geopereerd toen ze twaalf jaar oud was. Sindsdien heeft ze metalen staven in haar rug die ervoor zorgen dat ze rechtop blijft staan. Eugenie heeft ervoor gekozen om de littekens die zij heeft overgehouden aan deze operatie te tonen op de dag van haar bruiloft. Het is een statement van de prinses. Zij wil benadrukken dat je met littekens ook mooi bent.

Symbolen

De bruidsjapon is gemaakt van jacquardzijde, katoen en viscose en de stof op de bovenste laag van de jurk is gemaakt in Como, Italië. Op de jurk zien we een aantal symbolen: een Thistle for Scotland, ter ere van de liefde voor Balmoral, Schotland, een klaverblad voor Ierland, ter ere van de familie van Eugenie's moeder Sarah en de York Rose.

Smaragden

Op het hoofd draagt Eugenie het Greville Smaragden Kokoshnik diadeem, uitgeleend door koningin Elizabeth. Het juweel werd in 1919 en geschonken aan de -toenmailge- moeder van de koningin - ook koningin Elizabeth. Zij gaf deze door aan de huidige koningin toen zij in 1942 stierf.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--