Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Couturier Edouard Vermeulen over de eerste ontmoeting met koningin Máxima

11 november 2023 · Leestijd 3 min

Natan bestaat 40 jaar en daarom spraken wij met de ontwerper van het Belgische modehuis over koningin Máxima en koningin Mathilde. Zo vertelde hij over de eerste ontmoeting met Máxima en over de band met de twee koninginnen.

De kledingkasten van Máxima en Mathilde hangen vol met kleding van modehuis Natan. Na jarenlang kleding van Edouard Vermeulen te hebben gedragen, hebben de koninginnen een goede band opgebouwd met de couturier. "Het loopt zo vlot en hetzelfde als bij alle andere klanten", legt Edouard uit. 

Hij benadrukt hoe belangrijk het is dat de koninginnen zich goed voelen in wat ze dragen. "Voor mij is het belangrijk dat wanneer ik nadenk over collecties, ik ook denk aan onze mooie koninginnen." En dat betekent ook dat hij voor beide koninginnen een ontwerp misschien iets aanpast.

Máxima en Mathilde

Zo zegt hij dat koningin Máxima een meer Argentijnse uitstraling heeft. "En koningin Mathilde is echt een koningin van het noorden. Wij hebben een DNA van onze stijl, maar het is ook ons werk om verschillende dingen aan te kunnen bieden." 

De eerste ontmoeting met Máxima

Maar die goede band met de royals is niet iets van de laatste jaren. Zo was koningin Paola zijn eerste koninklijke klant, zelfs nog voordat zij koningin was. Begin 2000 werd Máxima toegevoegd aan die lijst. "De eerste ontmoeting was voor het huwelijk", vertelt Edouard. "Hier in Brussel, toen ze in Brussel woonde, kwamen we elkaar tegen op een tentoonstelling. Ik werd voorgesteld aan Máxima Zorreguieta en ze zei: 'ja ik ken uw huis, ik heb al iets gekocht'. We hebben een babbeltje gedaan en het was heel aangenaam." 

Máxima en Mathilde
Máxima en Mathilde in outfits van Natan.

Na al die jaren koopt Máxima nog steeds graag kleding van het Belgische modehuis. Volgens Edouard staat de koningin alles goed. Maar op welk ontwerp hij het meeste trots is? "Bij het concert (het feest in de Amsterdam ArenA op 1 februari 2002) heel in het begin. Voor het huwelijk hadden we een pak voor haar gemaakt. Dat was echt het begin en om mee te kunnen leven van het begin tot nu vind ik fantastisch." 

Lees verder onder de foto.

Máxima
Máxima in een pak van Natan voor haar huwelijk met Willem-Alexander.

En van koningin Mathilde is dat natuurlijk de bruidsjurk die hij ontwierp voor haar huwelijk met prins Filip in 1999. "Voor een ontwerper is een bruidskleed erg belangrijk. Er is grote belangstelling voor, want iedereen wil het kleed zien en weten wie het gemaakt heeft. Het was een hele mooie ervaring, ik ben heel dankbaar", zegt Edouard. 

Trouwjurk Mathilde
buirloft-mathilde-filip
Het pasgetrouwde stel zwaait naar het toegestroomde publiek.

In Blauw Bloed zie je een reportage over de liefde van koningin Máxima en koningin Mathilde voor Natan. Vanavond om 20.05 uur op NPO2! 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--