Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Paola laat handgeschreven briefje achter bij haar favoriete modehuis

10 november 2023 · Leestijd 3 min

Natan is bij uitstek het favoriete modehuis van koninginnen Máxima en Mathilde. Maar voordat zij met de kleding van Edouard Vermeulen in aanraking kwamen, droeg koningin Paola al kleding van dit Belgische modehuis. Bijna haar hele garderobe bestaat nu uit ontwerpen van Vermeulen. Het is dan ook niet gek dat zij een warme band met elkaar hebben. Zo liet ze een heel persoonlijk briefje bij hem achter.

Koningin Paola van België was de eerste koninklijke klant van Edouard Vermeulen en zijn modehuis Natan. Een modehuis dat we nu vooral kennen van koninginnen Máxima en Mathilde. In 1986 presenteerde de couturier zijn eerste collectie en Paola, toen nog prinses, was een van de eregasten. 

Lees verder onder de foto. 

Paola-albert-pose

Paola: de stijlkoningin van België

Paola werd in haar tijd als prinses ook wel gezien als de Grace Kelly van België, en dat heeft alles met haar stijl te maken. De Italiaanse groeide op in Rome en ontmoette prins Albert in 1958. Haar Mediterraanse charme en gevoel voor mode nam ze mee naar België en dat viel in de smaak in het land. Grote Franse en Italiaanse modehuizen als Chanel, Dior en Giorgio Armani stonden te popelen om de prinses te kleden, maar uiteindelijk zette de prinses haar zinnen op het Belgische modehuis van Edouard Vermeulen dat in 1983 door hem wordt overgenomen. 

Lees verder onder de foto. 

prins_Albert_en_prinses_Paola.jpg

"Mijn eerste koninklijke klant was koningin Paola. Kort daarna stapte koningin Silvia van Zweden hier binnen", zegt de ontwerper. Op de komst van de Zweedse koningin was de Belg niet voorbereid. Hij lag op dat moment op het strand, maar snelde zich naar zijn salon om zijn koninklijke gast te begroeten. 

Lees verder onder de foto. 

paola-albert
Koningin Paola en koning Albert.

Een persoonlijke boodschap van Paola

Toen Paola in 1993 koningin van België werd, bleef de Italiaanse trouw aan Vermeulen. Bijna haar hele garderobe bestaat op dit moment uit kleding van Natan. Wanneer je al decennialang bij elkaar over de vloer komt, is het haast vanzelfsprekend dat er een warme band ontstaat. En dat is dus ook het geval. In het boek Edouard dat ter ere van het 40-jarige jubileum van Natan is uitgebracht staat een handgeschreven briefje van de koningin. Met een persoonlijke gelukswens van het Belgische hof. 

EO-logo's geen kleur

"Ik ben verheugd dat ik vanaf het allereerste begin een deel heb uitgemaakt van het modehuis Natan. Vele jaren zijn verlopen sindsdien, maar het blijft altijd een vreugd voor het oog uw collectie met al zijn kleuren te komen aanschouwen. Proficiat! Nog vele jaren succes, Paola." 

Foto's: ANP/Natan

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--