Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een uniek inkijkje in het leven van Camilla

25 juli 2020 · Leestijd 2 min

Zaterdag zendt Blauw Bloed de documentaire 'The Real Camilla', de echte Camilla, uit. In deze documentaire staat de echtgenote van de Britse prins Charles centraal. De hertogin van Cornwall geeft een jaar lang een uniek inkijkje in haar leven.

We zien haar thuis, op haar werk en op reis. In het portret komen behalve de hertogin zelf ook haar echtgenoot, familie en vrienden aan het woord. De documentaire is geregisseerd door de veelvuldig bekroonde filmmaakster Jane Treays.

Bijzonder kroonjaar

Het jaar waarin Camilla zich laat volgen door de camera is een bijzonder jaar. Niet alleen voor haar - vanwege haar 70e verjaardag - maar voor het hele Britse koningshuis. De geboorte van prins Louis, het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle en de voor Camilla pijnlijke 20e herdenking van het overlijden van prinses Diana passeren in de documentaire de revue.

Lees verder onder de promo.

Jack Russels

Hertogin_Camilla_enprins_Charles_met_hun_honden.jpg

De eerste quote die Camilla in de documentaire geeft - terwijl ze haar honden uitlaat in de bossen van het paleis - is meteen tekenend voor haar leven. "Het mooie van terugkomen van reizen is het warme welkom dat ik altijd krijg van mijn Jack Russels". De Britten gaven haar allesbehalve een warm welkom.

Lees verder onder de foto.

Reden daarvoor was dat ze haar zagen als de minnares van prins Charles. De verloochening van de geliefde prinses Diana kwam op haar bordje. "Op een zeker moment was ze de meest onpopulaire vrouw van misschien wel de hele wereld", zegt Esther Rantzen, een oud-BBC-journaliste tijdens de documentaire.

Kijken dus!

De documentaire 'The Real Camilla' wordt uitgezonden op zaterdag 25 juli om 19:45 uur op NPO 2. De docu is tot 30 dagen na uitzending online te bekijken in Nederland. 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--