Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eerste boek van Eloise ligt in de winkel

17 juni 2021 · Leestijd 4 min

Het boek van gravin Eloise, Learning By Doing, is vanaf vandaag te koop. De 19-jarige dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien geeft daarin antwoorden op vragen die ze van haar volgers krijgt over onder meer kleding, het studentenleven, op kamers gaan en voeding.

Hoewel Eloise als oudste kind van prins Constantijn en prinses Laurentien een bepaalde verantwoordelijkheid heeft, vindt de 19-jarige gravin het belangrijk om echt zichzelf te zijn. Dat is ook een van de boodschappen die ze de lezers van haar donderdag verschenen boek Learning By Doing wil meegeven.

In het boek geeft Eloise antwoorden op vragen die ze van haar vele volgers op Instagram krijgt. Zo schrijft de 'gravinfluencer' onder meer over kleding, het studentenleven en voeding. "Ik wilde ze natuurlijk meer over mij te weten laten komen. Maar mijn boodschap is vooral: doe lekker je ding en wees jezelf. Zo leef ik zelf ook", vertelt Eloise aan het ANP.

Het was best "stressvol" om tijdens haar opleiding aan de hotelschool een boek te schrijven. "Dat was wel veel ja, want mijn studie is erg druk", zegt ze lachend. "Maar het team heeft me enorm geholpen. En het boek was ook een soort uitweg van de drukte, ik kon lekker creatief doen. Dus het was stressvol, maar vooral heel erg leuk."

Baby

De gravin is erg trots op Learning By Doing. "Ik heb het boek vandaag voor het eerst kunnen vasthouden. Het is zo onwerkelijk, ik heb er echt geen woorden voor. Dit is gewoon mijn baby", zegt ze. "Het is echt mooi geworden."

Ook haar ouders zijn trots op haar en hebben haar veel geholpen tijdens het schrijfproces. "Ze zijn supertrots, hebben me heel erg gesteund en me veel feedback gegeven. Dat heeft me zo geholpen. Maar ze hebben me wel de volledige vrijheid gegeven in waar ik over schreef."

Lees verder onder de foto's.

Ouders

Waar haar ruim 262.000 volgers Eloise vaak om tips en adviezen vragen, gaat de gravin daarvoor naar haar ouders. "Ze zijn er altijd voor me en ik kan altijd naar ze toe komen, heel fijn."

Of Learning By Doing de eerste is van vele boeken weet Eloise nog niet. "Ik ga eerst echt even kijken hoe dit gaat en hoe mensen hier op reageren. Ik ben iemand die totaal in het moment leeft, dus geen idee wat de toekomst zal brengen."

Eloise kondigde begin dit jaar aan dat ze bezig was met het boek. In het voorwoord schrijft de 'gravinfluencer' dat ze bijna niet kan geloven dat het er nu is en bedankt ze haar vele volgers op sociale media, want zonder haar volgers was er nooit een boek gekomen, stelt ze.
"Omdat jullie zo geïnteresseerd zijn, komen er veel vragen mijn kant op. Vragen over allerlei onderwerpen. Over mijn liefde voor kleding, wat ik het liefste eet, op eigen benen staan, zelfverzekerd zijn en nog veel meer", aldus de oudste kleindochter van prinses Beatrix.

"Ik beantwoordde deze vragen regelmatig en bedacht me toen ineens: is het niet én handig én heel leuk om hierover een boek te schrijven? De inhoud bevat dus onder meer de antwoorden op jullie vragen. Dit is een boek vol dingen waarover ik gepassioneerd ben, waarvan ik houd en die mij gelukkig maken."

Learning By Doing bevat naast een inkijkje in het leven van Eloise ook foto's uit haar privéalbum en talloze recepten, waarvan ook enkele van Constantijn en Laurentien. Eloise, die momenteel een opleiding volgt aan de hotelschool, kreeg bij het schrijven ook hulp van haar ouders. "Mijn moeder heeft veel ervaring met boeken schrijven dus zij was heel kritisch op de taal", zo vertelde ze eerder.

Bron: Uitgeverij ChicksLoveFood.com en ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--