Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eerste ontmoeting tussen Delphine en Filip was "fantastisch"

27 januari 2022 · Leestijd 2 min

Prinses Delphine heeft warme herinneringen aan haar eerste ontmoeting met haar halfbroer koning Filip. De prinses noemt de ontmoeting in oktober 2020 "fantastisch", zo vertelt ze in de derde en laatste aflevering van de documentaireserie Delphine: mijn verhaal, die woensdagavond werd uitgezonden op Eén.

Koning Albert, de vader van Filip, erkende begin 2020 na een jarenlange juridische strijd dat hij de biologische vader is van Delphine. Sinds oktober dat jaar mag ze zichzelf prinses van België noemen. Kort daarna nodigde Filip haar uit voor een ontmoeting.

Delphine vond het van tevoren erg spannend, maar het werd een hele gezellige lunch. "Het was fantastisch, het was heel leuk. Ik was positief verrast", kijkt ze terug. "Hij is natuurlijk koning, dus hij kan niet helemaal ontspannen zijn maar dat leek hij bij mij wel te zijn. Naar mijn idee was hij heel oprecht."

Koningin Paola, koning Albert en prinses Delphine tijdens hun eerste ontmoeting in 2020.
Koningin Paola, koning Albert en prinses Delphine tijdens hun eerste ontmoeting in 2020.

Jacques Boël, de voormalig wettige vader van prinses Delphine is vorige week op 92-jarige leeftijd overleden. Delphine groeide op met het idee dat Jacques haar vader was, al waren haar moeder en hij tijdens haar geboorte niet meer samen. Op 17-jarige leeftijd hoorde Delphine dat Albert, die ze toen kende als goede vriend van haar moeder, haar biologische vader is. 

In de onlangs verschenen documentaire Delphine: mijn verhaal, die op de Vlaamse zender Eén werd uitgezonden, vertelde ze over hun moeizame relatie. Zo blikte ze terug op hoe erg ze het vond om kerst met hem te vieren en dat haar moeder haar daartoe dwong. "Ze zei: het is de wet. Je moet met hem mee."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--