Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eerste openbare aankondiging! Dit is wat de koning gaat doen

10 juni 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander opent drie maanden later dan gepland alsnog de tentoonstelling 'Besmet!' in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Op 16 juli verricht de koning de openingshandeling. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst zonder embargo bekend. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat een werkbezoek wordt aangekondigd.

De opening zou oorspronkelijk op 15 april plaatsvinden, maar door de corona-uitbraak kon dat niet doorgaan. De tentoonstelling gaat over de uitbraken van besmettelijke ziekten en hoe die het leven kunnen ontwrichten. Ook sluit de tentoonstelling aan bij de recente uitbraak van het coronavirus en bij de maatschappelijke discussie over de vaccinatiegraad.

De expositie bevat niet alleen wetenschappelijke objecten, maar ook kunstvoorwerpen, zoals de zogenaamde 'Plague Dress' een jurk die is gemaakt van ruwe zijde en walnootschillen. Ook zijn historische wasmoulages te zien die de ernst van besmettelijke ziekten tonen. ‘Besmet!’ is van 17 juli 2020 tot en met 9 januari 2022 te bezoeken.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--