Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Broer van prinses Diana deelt een ontroerende anekdote over zijn zus

14 april 2024 · Leestijd 2 min

Charles Spencer is de jongere broer van de in 1997 overleden prinses Diana. Regelmatig deelt hij in het openbaar herinneringen aan zijn dierbare zus, zo ook deze ontroerende anekdote over zijn eerste schooldag.

Een goede band

In een interview met HELLO! Canada vertelt Charles Spencer dat hij en zijn zus, die net geen drie jaar scheelden, erg naar elkaar zijn toegegroeid na de scheiding van hun ouders. "Mijn moeder verliet het huis toen we jong waren. Ik was twee of drie, en Diana vijf of zes. Dus we beleefden het heel erg samen". Volgens Charles was Diana "altijd heel erg beschermend" naar hem toe, zeker in die jonge jaren van hun jeugd.

Eerste schooldag

Dat Diana erg beschermend was naar haar kleine broertje toe kwam ook naar voren tijdens zijn eerste schooldag. Zijn zus stond er die dag op te checken of alles goed ging met Charles, zo weet een voormalig lerares van de twee te vertellen. Diana was volgens haar de grote zus die haar broertje steunde en op zijn eerste schooldag wilde ze niet in de klas gaan zitten tot ze zeker wist dat het goed ging met Charles. De lerares liet Diana gaan om bij Charles te gaan kijken en toen ze terugkwam had ze een grote glimlach op haar gezicht. "Bedankt, met Charles gaat het goed", zou ze tegen haar lerares gezegd hebben. Op onderstaande post zie je de kleine Charles Spencer met zijn zus op zijn eerste schooldag.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Jeugdherinneringen

Het is niet de eerste keer dat Charles Spencer vertelt over de jeugdherinneringen aan zijn zus Diana. Op zijn Instagram-account deelt hij regelmatig foto's uit de oude doos, waarop hij samen met zijn zus te zien is.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP, Instagram @charles.earl.spencer

Geschreven door

Sonja van Hal

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--