Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elizabeth en Philip na twee jaar weer samen onder een dak

14 april 2020 · Leestijd 2 min

Na feitelijk twee jaar gescheiden van elkaar te hebben geleefd zijn de Britse koningin Elizabeth (93) en haar echtgenoot prins Philip (98) weer herenigd, en wel op Windsor Castle. Het paar dat vorig jaar hun 73-jarige huwelijksjubileum vierde, leefde vanwege allerlei omstandigheden apart van elkaar.

De belangrijkste reden voor de onvrijwillige scheiding was de wens van de Hertog van Edinburgh om het wat rustiger aan te doen. Hij verbleef meestentijds in een speciaal voor hem ingericht huis op het terrein van Sandringham Castle aan de oostkust van Engeland. Voor zijn laatste levensfase had hij één grote wens: niet langer alleen maar een prins te zijn, maar eindelijk weer mens te zijn. Om te leven in de dag, zonder protocol en met te veel dienende geesten die in zijn nek ademen, schrijft het Duitse Gala.

Intussen bleef Elizabeth aan het werk, waardoor er weinig privétijd samen overbleef voor het echtpaar. De koosnaam van Philip is 'worstje', dit vanwege zijn voorliefde voor dit essentiële onderdeel van het Engelse 'breakfast'. De sausage vormde dan ook een belangrijk onderdeel van zijn eerste ontbijt samen met Elizabeth na terugkeer op het koninklijk kasteel, aldus het blad.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--