Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elizabeth sluit rondreis Schotland af in Edinburgh

2 juli 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft haar rondreis door Schotland afgesloten met een bezoek aan de Schotse hoofdstad Edinburgh. De Britse vorstin bezocht donderdag onder meer het Edinburgh Climate Change Institute.

De Queen arriveerde geheel in stijl in een hybride Range Rover bij het instituut. Zij werd daarbij vergezeld door haar dochter, prinses Anne. Tijdens de rondleiding door het instituut hoorden de koningin en prinses over onderzoek naar klimaatverandering en oplossingen daarvoor. Ze bekeken onder meer een schaalmodel van een apparaat dat elektriciteit opwekt uit de energie van golven.

Lees verder onder de tweets en foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Elizabeth_en_Anne_bezoek_Edinburgh.jpg

Het bezoek was het laatste onderdeel van Elizabeths rondreis door Schotland. De koningin bezocht het land in het kader van Holyrood Week, een week waarin de Schotse cultuur en tradities worden gevierd.

De afgelopen dagen bezocht de koningin onder meer een Schotse frisdrankfabriek. Ook ontmoette ze de eerste minister van Schotland, Nicola Sturgeon. Tijdens het eerste deel van haar rondreis werd Elizabeth bijgestaan door haar kleinzoon prins William. Haar dochter prinses Anne nam het voor de laatste dagen van hem over.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--