Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elizabeth start rondreis Schotland in... frisdrankfabriek

28 juni 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth is maandagochtend begonnen aan haar jaarlijkse rondreis door Schotland. Traditiegetrouw bezoekt ze het land voor de zogenoemde Holyrood Week. Het eerste werkbezoek bracht de Britse vorstin naar een fabriek van Irn Bru, een typisch Schotse frisdrank.

De 95-jarige koningin werd vergezeld door haar kleinzoon prins William. De hertog van Cambridge kreeg samen met de Queen een rondleiding langs de faciliteiten van de fabriek in Cumbernauld. Ook kregen de twee een klein glaasje frisdrank aangeboden om te proeven, maar alleen prins William nam een slokje Irn Bru.

Het bezoek werd afgesloten met de opening van een nieuwe afdeling van de fabriek. Daarvoor onthulde Elizabeth een speciale plaquette.

Lees verder onder de foto's en video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De komende vier dagen heeft de Britse vorstin verschillende ontmoetingen op de agenda staan. De Schotse gemeenschap, innovatie en de geschiedenis van het land staan daarbij centraal.

Het is het eerste tripje dat koningin Elizabeth maakt na het overlijden van haar echtgenoot. Het eerste stuk reist prins William mee, de laatste twee dagen neemt haar dochter prinses Anne het over. Onder andere de steden Edinburgh, Glasgow en Stirling worden aangedaan.

Bron: ANP

De koningin heeft een bijzondere band met Schotland. Ze brengt de zomers altijd door op Balmoral Castle en ze heeft bijna elke hoek van het land bezocht.

Vorig jaar kon de jaarlijkse reis naar Schotland vanwege de coronapandemie niet doorgaan. Deze keer ziet de week er ook iets anders uit dan normaal. Evenementen met duizenden mensen, zoals het traditionele tuinfeest in Holyroodhouse, worden niet gehouden.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--