Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elizabeth wilde per se James Bond begroeten

28 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth stond erop dat ze tekst kreeg in het ludieke James Bond-filmpje waaraan ze meewerkte voor de opening van de Olympische Spelen in 2012 in Londen. Dat vertelt Angela Kelly, de kleermaakster van de koningin, in haar nieuwe boek ‘Her Majesty’.

In het boek stelt Kelly dat de koningin meteen enthousiast was toen de regisseur Danny Boyle medewerking van het Britse hof vroeg voor de komische video. In het filmpje is te zien hoe de spion James Bond, gespeeld door Daniel Craig, Elizabeth op Buckingham Palace ophaalt en per helikopter naar het Olympisch Stadion brengt. Eenmaal aangekomen springt een stuntvrouw verkleed als de koningin samen met Bond uit het voertuig. Terwijl de stuntvrouw per parachute ergens veilig landt neemt de koningin haar plek in tussen het publiek.

Begroetingen

"Ze was erg geamuseerd door het idee en stemde meteen in", schrijft Kelly in het boek. "Ik vroeg aan haar of ze tekst wilde en zonder aarzeling antwoordde ze: 'Natuurlijk moet ik iets zeggen. Hij komt mij tenslotte redden'." Elizabeth verkoos vervolgens de zin 'Good evening, Mr. Bond' boven 'Good evening, James'.

Hieronder is het filmpje nog een keer te bekijken!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--