Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Queen zet dochter Anne een week lang in het zonnetje

10 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth wil dat deze week alle aandacht uitgaat naar haar hardwerkende enige dochter prinses Anne. De prinses wordt zaterdag 15 augustus zeventig jaar en op de sociale media van Buckingham Palace wordt elke dag stilgestaan bij een andere fase in het leven van Anne.

Vanwege de coronacrisis moet de prinses het voorlopig stellen zonder een door haar moeder op Buckingham Palace aangeboden soirée, waar de meer dan driehonderd goede doelen en instellingen die Anne steunt hun beschermvrouw hadden kunnen feliciteren. Niet dat Anne daarop zat te wachten. Eerder dit jaar zei ze in een interview tegen beter weten in te hopen dat de mijlpaal onopgemerkt voorbij zou gaan.

Ze wist toen al dat het een illusie was. Anne had daarom zelf ingestemd met een vraaggesprek met Vogue en meegewerkt aan een openhartige documentaire van ITV. Ze zag daarin ook wel voordelen omdat hiermee ook de aandacht werd gevestigd op de verschillende organisaties en goede doelen waarvoor ze zich al jaren inzet.

Lees hieronder verder.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Volgens Britse media markeert de prinses haar verjaardag met een zeiltocht langs de westkust van Schotland, een favoriete bezigheid van haar en haar man Tim Laurence. Anne staat daarbij aan het roer en Tim navigeert, zo vertelde hij in gesprek met ITV.

De verwachting is dat de prinses ook haar ouders opzoekt in hun Schotse vakantieverblijf Balmoral, met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. De Queen en Anne zouden elkaar vorige maand al hebben ontmoet voor een lunch, waarbij moeder en dochter ook netjes afstand hielden.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--