Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eloise grijpt in bij racistisch gesprek: 'Doe even normaal'

6 juni 2023 · Leestijd 2 min

Gravin Eloise is te zien in het programma In Your Face, waarin wordt getest hoe "sociaal" Nederland is. In een fragment van de aflevering is te zien hoe de 20-jarige Eloise, die dan nog niet weet dat ze gefilmd wordt door verborgen camera's, ingrijpt tijdens een vermeend racistisch gesprek.

In de aflevering voeren twee acteurs een gesprek over de nieuwe vriendin van één van hen, een zwarte vrouw. De andere man is het niet eens met deze relatiekeuze. "Je gaat toch niet met een zwarte", zegt hij onder meer. Met het gesprek probeert het programma te laten zien hoe omstanders reageren op dergelijke situaties.

Ook Eloise zit op dat moment toevallig op het terras. "Ik ga er nu wat van zeggen", zegt ze tegen haar tafelgenoot, waarop ze opstaat en naar de mannen toeloopt. De 20-jarige laat daarop weten dat ze vindt dat de jongen "op z'n plek" gezet moet worden. "Doe even normaal, joh. Dit is toch echt... Sorry, het spijt me, maar dit is zo racistisch. Een zwarte met een niet-zwarte, hoor je wel wat je zegt?", vraagt Eloise tot slot.

Bekijk hier de video. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--