Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk! Eloise presenteert haar eigen kinderboek

3 november 2023 · Leestijd 2 min

Vrijdag is een bijzondere dag voor gravin Eloise. De oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien presenteert haar eigen kinderboek. Het prentenboek 'Kleren genoeg!' gaat over fast fashion en heeft ze gemaakt in samenwerking met de Schone Kleren Campagne. Wij spraken Eloise over deze mijlpaal!

Vrijdagochtend is de 21-jarige Eloise op een basisschool in Hilversum om haar eigen kinderboek over fast fashion te presenteren. Fast fashion is goedkope kleding, die vaak van mindere kwaliteit is en wordt geproduceerd in ontwikkelingslanden. Ook wordt de kleding vaak niet lang gedragen en is het dus niet duurzaam. Met het boek wil de gravin het thema toegankelijk maken voor kinderen.

Eloise leest voor aan kinderen

Tijdens de presentatie leest Eloise haar boek voor aan een groep kinderen. "Het was echt zo leuk. Dan zie je die kleine kinderen, nieuwsgierig en door het boek aan het bladeren. Dan denk ik: wat ik nu heb gemaakt, wordt gewoon gelezen en gezien door de kinderen voor wie je het doet. Ik vind het echt te schattig."

Lees verder onder de foto.

Eloise kinderboek
Gravin Eloise leest voor aan kinderen uit haar nieuwe kinderboek.

En de appel valt niet ver van de boom, want moeder Laurentien leest regelmatig boeken voor aan kinderen, zoals tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Lees verder onder de foto.

Eloise Laurentien voorlezen
Zo moeder zo dochter.

Ook vertelt de gravin dat ze tijdens het schrijven van het boek op de steun van haar moeder kon rekenen. "Ik dacht aan het begin: ik ga een kinderboek schrijven, hoe ga ik dit doen? We hebben samen gespard over de titel van het boek en over de insteek. Zij kan het als de beste." 

Lees verder onder de foto's.

Eloise kinderboek
Eloise kinderboek
Ook StukTV-presentator Giel de Winter heeft een kinderboek geschreven.

En of zij en haar broertje Claus-Casimir en zusje Leonore als kinderen ook werden voorgelezen? "Alleen maar! Zoals voor het slapen. Als mijn moeder een nieuw boek of nieuwe ideeën had, las ze die altijd voor. Dan zaten we daar ellendig lang op de bank." 

Lees verder onder de post. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het boek 'Kleren genoeg!' is van 6 tot en met 9 november gratis verkrijgbaar bij Kruidvat. 

Meer over de boekpresentatie zie je morgen in onze uitzending om 20.05 uur op NPO2. 

Foto's: ANP

Eerste boek van Eloise ligt in de winkel

Lees ook over:

Eerste boek van Eloise ligt in de winkel

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--